severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Kolumnisti

Ženska, ki se jo boji Janša

Deli na:
Ženska, ki se jo boji Janša

Igor Kršinar - Foto: Primož Lavre

Zelo se jo bojijo. Evropska poslanka Ljudmila Novak si je prejšnji teden prislužila naslovnico strankarske revije SDS, v kateri so jo označili za razdiralko slovenske desnice, lažnivko in spletkarko.

Ob tem so objavili fotografijo njenega rokovanja s prvim predsednikom Milanom Kučanom ob priložnostnem srečanju na Škrabčevi domačiji, kjer je poslanec Jernej Vrtovec predstavil svojo knjigo o nadškofu Alojziju Šuštarju. V vsaki civilizirani družbi je rokovanje stvar bontona, v SDS pa imajo rokovanje z nekdanjim predsednikom države, ker je nekoč vodil partijo, za hud greh, če ne celo za zločin.

Seveda o tem, da so njihovi poslanci v Evropskem parlamentu nasprotovali sankcijam proti vojnem zločincu, ki je v vojni v BiH zakrivil smrt več kot sto Bošnjakov, civilistov, žensk in otrok, v svojih medijih niso poročali. Zato pa so posvarili svoje privržence, da naj bi slovenska levica (levi politični pol) Novakovo vnovič kandidirala za evropsko poslanko NSI, da bi tam še naprej razdirala desnico, podpirala LGBT in ilegalne migracije. Očitno so ji zelo zamerili, ker je javno zanikala njihovo lažno novico, da naj bi jo sredi Ljubljane oropal ilegalni migrant, saj je bil storilec 14-letnik iz Ljubljane.

Če Ljudmila Novak ne bo več kandidirala, si bodo v SDS oddahnili, saj v Evropski ljudski stranki ne bo več ustreznega sogovornika, ki bi jih seznanjal z drugačno resnico, kot jim jo predstavljajo.

Novakova je kot predsednica NSI spodkopala monopol Janeza Janše na desnici, njeno pot pa po zadnjih volitvah nadaljuje tudi Matej Tonin, kar gre SDS še posebej v nos. Čeprav je vstopil v tretjo Janševo vlado, je po izgubljenih referendumih končno tudi on spoznal, da ga španovija z Janšo pelje v pogubo.

V teh dneh, ko NSI praznuje 23. obletnico ustanovitve, se je spomnil tudi prvega predsednika stranke Andreja Bajuka. Ta je leta 2011 umrl v žalosti spoznanja, kako grdo ga je  zlorabljal Janša. Po volitvah 2008, ko je NSI začasno izpadla iz parlamenta, ga prvak SDS ni nikoli več poklical, nam je ob priložnosti povedal.

Nekdanji poslanec Ivan Mamić pa je v nekem intervjuju razkril, da je hotel Janša odstaviti Bajuka kot finančnega ministra, a zaradi podpore, ki jo je ta imel v EU, tega ni storil. Tudi Novakova, ki je NSI leta 2011 vrnila v državni zbor, je kmalu spoznala, da je Janši mar le zase, saj bi sicer leta 2013 odstopil in omogočil nadaljevanje desnosredinske vlade z drugim voditeljem.

Foto: STA - Zborovanje v obrambo Slovenije aprila 2016 je bila ena zadnjih priložnosti, ko sta Ljudmila Novak in Janez Janša še "civilizirano" stala drug ob drugem.

Novakova se še sicer ni odločila, ali bo prihodnje leto spet nastopila na evropskih volitvah. Če ne bo, si bodo v SDS oddahnili, saj v Evropski ljudski stranki ne bo več ustreznega sogovornika, ki bi jih seznanjal z drugačno resnico, kot jim jo predstavljajo. Težko verjamemo, da bi se kdo drug iz NSI lahko prebil v Evropski parlament. Ljudmila Novak je njihova največja dodana vrednost.