severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

masterchef 3 obrez Njena.si

Slovo od skrivalnic: zmagovalec MasterChefa ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

Štrancarjeva Domovina laže in zavaja: Peterle ni podprl SLS, ampak po dva kandidata NSI in SLS

Deli na:
Štrancarjeva Domovina laže in zavaja: Peterle ni podprl SLS, ampak po dva kandidata NSI in SLS

»Zakaj je Peterle podprl SLS,« piše na naslovnici tiskane izdaje Domovine, ki so jo ustanovili v NSI, nato pa jo prevzel ajdovski podjetnik Aleš Štrancar, simpatizer Janeza Janše.

Isti naslov je tudi v intervjuju z nekdanjim evropskim poslancem Lojzetom Peterletom, čeprav tega ni nikjer izjavil. Res pa je podprl predsednika SLS Marka Balažica, ki kandidira na evropski listi te stranke. Kot je pojasnil Peterle, se je zavzemal za skupno listo NSI in SLS na evropskih volitvah.

»Bil sem pripravljen kandidirati na skupni listi, ne pa zgolj na listi ene stranke – mimogrede, javnomnenjske ankete so mi dobro kazale. Tako sem se odločil, da bom podprl krščanske demokrate na listi obeh strank. Izrecno sta me za podporo zaprosila Balažic in Čadoničeva, nato pa še Berkova in Pukšič. Vse štiri bom javno podprl,« je dejal Peterle v intervjuju.

V uredništvu Domovine se nadaljuje čistka

Medtem ko Balažic in Franc Pukšič nastopata na listi SLS, Vida Čadonič Špelič in Katja Berk Bevc zastopata barve NSI. »Tisti, ki se grejejo ob znanem ’naj sosedu koza crkne’, pozabljajo na zanimiv paradoks, da bi morebitni odpad glasov iz območja NSI/SLS najbolj koristil tistemu, ki gre enim najbolj na živce. Razdeljenost najbolj koristi SDS. Sicer pa sva k združevanju skupaj z Ivanom Omanom pozvala že ob volitvah aprila 1990,« še pravi Peterle.

Peterle torej ni izrecno podprl nobene stranke, zato je naslov intervjuja in naslovnice zavajajoč ter uperjen proti NSI, katere veljaki so ustanovili Domovino. Novi lastnik Aleš Štrancar namreč NSI ni naklonjen, pred tedni je podprl nosilca evropske liste SLS Petra Gregorčiča, nato pa prevzel še strankin strateški svet za gospodarstvo. V uredništvu Domovine pa se nadaljuje čistka, saj se je po Igorju Vovku in Roku Čakšu ter Martinu Nahtigalu moral posloviti še Tino Mamić, ki je bil odgovorni urednik tiskane izdaje.

Foto: Primož Lavre - Tino Mamić, Aleš Štrancar, Igor Vovk in Rok Čakš aprila 2022, ko je Štrancar napovedal investicijo v Domovino.

»Poslovanje Domovine z velikansko izgubo ter padanjem sedanje naklade me je kot solastnika sredi lanskega leta prisililo, da sem poslovanje začel spremljati bolj podrobno in zahteval spremembe, ki bi trend obrnile. Toda nekateri so očitno želeli igrati, le dokler je za muziko dovolj denarja, potem pa svatbo zapustiti. Ker je ansambel na pol razpadel, potrebuje popolnitve,« je Štrancar pisno izjavil o dogajanju v tem mediju. Ob tem je dodal, da je bil to pogoj za njegovo dokapitalizacijo, ki je nujna. »Ker gre še osel samo enkrat na led, bodo tokrat pravila igranja v ansamblu jasna, predvsem glede zlorabe sredstev za polnjenje privatnih žepov.«

Štrancar sesul Tina Mamića in razkrinkal njegovo laganje

Tako se je v Domovini začelo medsebojno obračunavanje, predvsem pa je Štrancar sesul Mamića in razkrinkal njegovo laganje in napihovanje, da naklada raste. Z Domovino so želeli pokopati Reporter, zdaj pa se uresničuje tisti rek, da kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade. Seveda je vprašanje, koliko časa bo Štrancar polnil vrečo brez dna, sploh ker bo najbrž sam kmalu ostal brez milijonov.

Kot je poročal portal Necenzurirano, stečajni upravitelj avstrijske BIA Separations od njega s tožbo zahteva 83 milijonov evrov, za kolikor naj bi jih oškodoval s prodajo slovenske BIA Separations nemškemu biofarmacevtskemu podjetju Sartorius. Del kupnine naj bi se prelil v Domovino. Poleg tega ga še toži slovenska agencija SPIRIT, saj je pred 15 leti njegovo podjetje na razpisu prejelo 665 tisoč evrov, vendar pa pozneje ni izpolnilo vseh pogodbenih zavez.