franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dobrodelna akcija: S kruhom do kruha

Deli na:
Dobrodelna akcija: S kruhom do kruha

S kruhom do kruha. - Foto: D(r)oživetje

Ekipa D(r)oživetje - šola peke z naravnim kvasom se je v teh dneh aktivno vključila v pomoč pri razreševanju številnih stisk, ki jih je prinesla kriza zaradi epidemije novega koronavirusa. Da bi s skupnimi močmi spekli kruh v kar se da veliko slovenskih kuhinjah in pomagali tudi družinam s šoloobveznimi otroki, ki si zaradi trenutne krize ne morejo privoščiti toplega obroka hrane, so pripravili dobrodelno akcijo D(r)oživetja "S kruhom do kruha".

Čas v katerem se nahajamo je prinesel mnoge spremembe v naša življenja. Tudi mnoge stiske in pomanjkanja. Marsikdo zaradi krize, ki jo je povzročila epidemija novega koronavirusa, dobesedno nima za kruh. Spet drugi se v teh dneh zaradi novih pravil življenja v karanteni morda prvič v življenju odločajo za peko kruha. Vse več ljudi se tako ravno sedaj prvič spoznava tudi s peko kruha z drožmi, bodisi zaradi ozaveščanja o zdravi prehrani bodisi zaradi pomanjkanja kvasa v trgovinah.

Tudi ekipa D(r)oživetje - šola peke z naravnim kvasom se je v teh dneh aktivno vključila v celotno dogajanje, z namenom, da bi s skupnimi močmi "spekli kruh" v kar se da veliko slovenskih kuhinjah.

Ekipo D(r)oživetja je namreč pred dnevi pretresla novica prijatelja iz istoimenske skupine, ki je v objavi zaprosil za pomoč: za hrano za lačne otroke. Kot pravijo si v d(r)oživetju res želijo, da bi bila prav vsaka slovenska miza vedno polna, zato so se odločili, da priskočijo na pomoč vsem tistim, še posebno pa družinam z majhnimi in šoloobveznimi otroki, ki si zaradi trenutne krize ne morejo privoščiti dnevnega toplega obroka.

Ekipa  D(r)oživetja je tako skupaj s svojimi prijatelji pripravila D(r)oživeto knjižico - polno receptov z drožmi. Knjižica, ki jo v pdf obliki lahko naročite na naslovu info@drozivetje.si, vsebuje recepte za kruh in slane ter sladke dobrote pripravljene z drožmi.

Cena knjižice je 5 evrov, vsa zbrana sredstva od prodaje pa bodo namenili Humanitarnemu društvu Hrana za življenje - Food for Life Slovenia, ki skrbi za družine, ki svojim najbližjim ne morejo zagotoviti tako polne mize, kot jo imamo sami.