Revija Reporter
Svet

Neusmiljen obračun z "zadihanim ser****m« Borisom Johnsonom: Njegova strategija za boj s koronavirusom je škandalozen fiasko!

M. K.

1. maj. 2020 11:15 Osveženo: 11:18 / 01. 5. 2020

Deli na:

Johnson se je moral predčasno vrniti iz New Yorka.

Reuters

"'Zadihani ser***a' Boris e lahko hvali z 'uspešnostjo' svoje vojno proti koronavirusu, a grozljivo število žrtev v Veliki Britanija ponuja drugačno, zanj sramotno zgodbo," je kolumnist Daily Maila Piers Morgan raztrgal odziv britanskega premierja Borisa Johnsona na pandemijo.

Britanski premier Johnson je okreval po okužbi s koronavirusom in se vrnil na delo, Morgan, ki je v preteklosti večkrat podpiral in branil Johnsona, pa je njegovo vrnitev pozdravil z brutalno kolumno, v kateri je premierja soočil z srhljivimi posledicami pandemije na Otoku.

Johnson je v svojem nagovoru Britancem ponudil obilo spodbudnih besed in izjavil je, da je Velika Britanija prešla vrhunec epidemije koronavirusa.

Manj smrti od najbolj črnih napovedi ni noben uspeh, Morgan komentira Johnsonov nastop. Obenem ne verjame premierjevim napovedim, da si bo gospodarstvo hitro opomoglo in da ima vlada načrt, kako Veliko Britanijo vrniti v normalno stanje.

Johnsonov nastop kaže, da ima še manj stika z resničnostjo kot ameriški predsednik Trump, piše Morgan. Virus ni brexit, ki ga je Johnson nazadnje le uspel izpeljati. Brexit se še nikoli ni zdel manj pomemben, piše kolumnist, Johnsonova politična spretnost pa je v novih okoliščinah popolnoma nekoristna.

Včeraj so na Otoku uradno beležili skoraj 27.000 smrti zaradi koronavirusa, število žrtev pa je znova poskočilo, opozarja Morgan. Velika Britanija je že druga v Evropi po številu žrtev covida-19, vse pa kaže, da bo kmalu prehitela Italijo.

A Morgan izpostavi poročanje časnika Financial Times, ki se je oprl na podatke državnega statističnega urada in piše, da je dejansko število žrtev covida-19 na Otoku krepko višje – kar 48.000 življenj naj bi terjal virus.

Morgan Johnsonovo strategijo za boj s koronavirus označi za fiasko. Škandalozno počasni in nepripravljeni smo bili ko je šlo za pripravo zalog zaščitne opreme in testov za covid-19, škandalozno pozni s karanteno, škandalozno krivi zaradi pošiljanja okuženih starejših ljudi nazaj iz bolnišnic v domove, ne da bi jih prej testirali, je ogorčen Morgan.

Johnsona se zdaj poskuša oprati pred javnostjo, piše kolumnist. Dobro ve, kje ga je polomil, in trudi se, da krivda in odgovornost ne bi padli nanj. Britance želi prepričati, da se je dobro odzval na krizo, vendar se ni. Februarja, ko je bil koronavirus že resna grožnja svetu, je izpustil vrsto sestankov z zdravstvenimi strokovnjaki, marca se je hvalil, da se je v bolnišnici, v kateri so bili pacienti, okuženi s koronavirusom, rokoval s številnimi ljudmi. Jasno je nato še sam zbolel, piše Morgan.

Tako hudo je bil bolan, da je skoraj umrl, in le znanju zdravstvenih delavcev se lahko zahvali, da je še živ, pravi kolumnist, ki obenem izpostavi, da je virus doslej terjal že več sto življenj zdravstvenih delavcev.

Boris Johnson se ni brigal za virus, ko je bilo to najbolj pomembno, zato je Velika Britanija postala eno najbolj smrtonosnih žarišč bolezni, obtožuje Morgan premierja.