duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

grizli-medved_wiki Svet24.si

Medved raztrgal vodiča, kasneje se je pognal še ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

janez pogorelec pl2 Necenzurirano

Vplivni član NSi zaradi Janše ostal brez funkcije

PicsArt_04-20-12.28.57 Odkrito.si

Oh, kakšna groza?!

Eva in Mihael, Tednik Njena.si

Čustveno: Za dvojčka Satler zbrali že več kot ...

Magazin

Luka Dončić si je priigral sanjsko novo pogodbo: več kot 200 milijonov lahko zasluži v petih letih!

Deli na:
Luka Dončić si je priigral sanjsko novo pogodbo: več kot 200 milijonov lahko zasluži v petih letih!

Foto: Profimedia

Slovenski košarkarski as Luka Dončić se je z igrami v prvi treh sezonah lige NBA prebil v svetovno košarkarsko elito, a še vedno ima pogodbo za novinca – sicer donosno, a daleč od vrtoglavih številk, ki jih služijo največji zvezdniki lige z več »kilometrine«. A po koncu letošnje sezone se mu obeta podaljšanje pogodbe z izjemno povišico.

Novinci v ligi NBA običajno sklenejo štiriletno pogodbo, katere vrednost je odvisna od mesta, na katerem so bili izbrani na naboru lige NBA. Luka Dončić je bil leta 2018 izbran kot tretji in z ekipo Dallas Mavericks je podpisal štiriletno pogodbo za 32.467.751 ameriških dolarjev.

Najboljše novince ekipe želijo ekipe običajno obdržati tudi po preteku za moštva razmeroma poceni pogodb. Novinci, ki ostanejo z ekipami, ki so jih izbrale, si lahko obetajo nadvse donosno petletno podaljšanje pogodbe, Dončiću pa je skoraj zagotovljena maksimalna pogodba, ki jo pravila lige omogočajo.

Ker je bil lani že izbran v najboljšo peterko lige (v All NBA), z letošnjimi igrami pa mu uvrstitev v še eno All NBA ekipo praktično ne more več uiti, si Dončić lahko obeta, da bo letos podpisal fantastično novo pogodbo z Dallasom, ki mu bo predvidoma prinesla 201,5 milijona dolarjev v petih letih, ocenjuje strokovnjak ameriške televizije ESPN Bobby Marks.

Loading...