Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Na Poljskem pijani voznik ubil šest ljudi

Deli na:
Na Poljskem pijani voznik ubil šest ljudi

Foto: Arhiv Reporterja

Poljsko je na prvi dan novega leta pretresla prometna nesreča, ki je terjala šest smrtnih žrtev. Notranji minister Bartlomiej Sienkiewicz je ob tem opozoril na odnos številnih Poljakov do alkohola. "Težava s pijanimi vozniki je, da za takšno obnašanje v družbi obstaja veliko razumevanja," njegove besede povzema nemška tiskovna agencija dpa.

V sredo je na severozahodu Poljske pijani voznik zapeljal v območje za pešce in pri tem ubil šest ljudi. Po navedbah policistov je žrtve, ki jih je zadel avtomobil, vrglo več metrov v zrak. En otrok je še v smrtni nevarnosti.

Med žrtvami nesreče so trije člani iste družine - policist, njegova žena in devetletni sin. Še dva otroka iste družine sta bila hudo poškodovana. Družina se je s prijatelji sprehajala na območju za pešce v središču mesta Kamien Pomorski, ko je nespametni voznik zapeljal na pločnik in nato vanje.

Test, opravljen na kraju nesreče, je pokazal, da je imel voznik v krvi skoraj dva promila alkohola. 26-letni storilec je sicer stari znanec policije. Pri 19 letih so ga že aretirali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, leta 2006 pa so mu za leto dni odvzeli vozniško dovoljenje.

Po nesreči se je na Poljskem razvnela razprava o strožjih kaznih za alkoholizirane voznike. Po mnenju Sienkiewicza pa zaostrovanje kazni ne bi imelo veliko smisla. "Ključ je v odnosu ljudi. Nujna je odgovornost," je poudaril.