zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sporočilo vztrajnikov: "Kučan, spokaj! in "Kučan vlada, narod strada"

Deli na:
Sporočilo vztrajnikov: "Kučan, spokaj! in "Kučan vlada, narod strada"

S transparenti z napisi "Kučan, spokaj!", "Kučan vlada, narod strada", "Kučan, hočeš še večjo penzijo od 3.200,96€?" in "KKK = Ku-Klux-Kučan" so šli protestniki po shodu pred vrhovnim sodiščem še pred hotel Union, kjer je potekala razprava v organizaciji Foruma 21.

Zahtevamo lustracijo za sodnike, ki pod taktirko Kučana kršijo človekove pravice in ustavo, so pred hotelom zahtevali v Odboru 2014, ki je organiziral shod. Milana Kučana so neuspešno pozivali, naj pride iz hotela in se sooči z njimi.

Peticija za pravično družbo in državo vladavine prava

V Odboru 2014 so danes tudi predstavili Peticijo za pravično družbo in državo vladavine prava. Njeno temeljno izhodišče je "transparentnost pri delovanju pravosodja in posledično vzpostavitev dejanske vladavine prave v Sloveniji", so sporočili iz odbora 2014, kjer državljane vabijo k podpisu.



Peticijo, ki bo po navedbah Odbora 2014 podlaga za pripravo sistemskih sprememb na področju delovanja slovenskega pravosodja, so danes prebrali na še enem zborovanju pred vrhovnim sodiščem. V torek jo nameravajo predstaviti še v Ženevi pred tamkajšnjim sedežem Sveta Organizacije Združenih narodov za človekove pravice.

Peticija, ki jo ponujajo v podpis državljanom in tudi vidnejšim predstavnikom politike, stanje v slovenskem pravosodju opredeljuje kot enega izmed glavnih vzrokov moralne, socialne in gospodarske krize v Sloveniji ter kot oviro na poti do vzpostavitve svobodne, pravične in demokratične družbe.

Zahteve so v peticiji navedene v petih točkah in se med drugim nanašajo na javnost in preglednost sodniškega dela ter na vzpostavitev sistema odgovornosti med funkcionarji v pravosodju. Prav tako se v Odboru 2014 zavzemajo, da bi bilo žrtvam sodnih zmot zagotovljeno materialno in moralno zadoščenje. Predlagajo pa tudi vzpostavitev neodvisne preiskave stanja in zlorab v slovenskem pravosodju s strani tujih pravnih strokovnjakov.