stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Asad: Sirska vojska vodi »ključno bitko«

Deli na:
Asad: Sirska vojska vodi »ključno bitko«

Foto: Reuters

Sirska vojska vodi "ključno in junaško bitko", na kateri sloni "usoda te države in njenega naroda", je v danes objavljenemu govoru ob 67. obletnici vojske poudaril sirski predsednik Bašar al Asad. Kot je še opozoril, je "med nami sovražnik", ki skuša s pomočjo "agentov" destabilizirati državo, ogroža varnost ljudi ter izčrpava sirsko gospodarstvo.

Sovražniki so po besedah al Asada skušali Sirce oropati njihove pravice, da sami odločajo o svoji državi. "A bili so zaprepadeni, ko so videli, da se je ta ponosen narod zoperstavil njihovim načrtom in jih porazil," je dejal.

Kot je še nadaljeval v govoru, ki ga je objavila sirska državna tiskovna agencija Sana, so Sirci v vojni proti terorističnim tolpam v državi dokazali, "da premorejo železno voljo in oster um". "Vojska ostaja hrbtenica te domovine," je še poudaril predsednik.

Oblasti v Damasku ne priznavajo ljudske vstaje, ki je v Siriji izbruhnila marca lani. Kot še vedno vztrajajo, so opozicijski aktivisti in oboroženi uporniki v vrstah Svobodne sirske vojske v bistvu teroristi, ki jih plačujejo tuje sile, ki si želijo v Siriji zasejati kaos, pojasnjuje francoska tiskovna agencija AFP.

Asadov govor ob obletnici vojske prihaja ravno v času, ko se nasilje v Siriji nevarno stopnjuje - še posebej v največjem sirskem mestu Alep. Vladne sile so v Alepu, ki v primerjavi z ljudsko vstajo v Libiji postaja nekakšen sirski Bengazi, v soboto sprožile silovito ofenzivo.