severina Svet24.si

VIDEO: Severina objavila ta posnetek in do srca ...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Hengsberg, kmetija, avstrijski gasilci Svet24.si

FOTO: Upokojenec želel na vrtu pokopati mačko, a...

kris Svet24.si

VIDEO: »Lahko se igram brez opornice in brez nje ...

internal-clock-795726_1280 Dobra karma

Usodna datuma 12. in 26. 12.: osvoboditev ženskih...

jernej šugman Njena.si

Minili sta dve leti od smrti Jerneja Šugmana

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

Svet

Asad: Sirska vojska vodi »ključno bitko«

Deli na:
Asad: Sirska vojska vodi »ključno bitko«

Foto: Reuters

Sirska vojska vodi "ključno in junaško bitko", na kateri sloni "usoda te države in njenega naroda", je v danes objavljenemu govoru ob 67. obletnici vojske poudaril sirski predsednik Bašar al Asad. Kot je še opozoril, je "med nami sovražnik", ki skuša s pomočjo "agentov" destabilizirati državo, ogroža varnost ljudi ter izčrpava sirsko gospodarstvo.

Sovražniki so po besedah al Asada skušali Sirce oropati njihove pravice, da sami odločajo o svoji državi. "A bili so zaprepadeni, ko so videli, da se je ta ponosen narod zoperstavil njihovim načrtom in jih porazil," je dejal.

Kot je še nadaljeval v govoru, ki ga je objavila sirska državna tiskovna agencija Sana, so Sirci v vojni proti terorističnim tolpam v državi dokazali, "da premorejo železno voljo in oster um". "Vojska ostaja hrbtenica te domovine," je še poudaril predsednik.

Oblasti v Damasku ne priznavajo ljudske vstaje, ki je v Siriji izbruhnila marca lani. Kot še vedno vztrajajo, so opozicijski aktivisti in oboroženi uporniki v vrstah Svobodne sirske vojske v bistvu teroristi, ki jih plačujejo tuje sile, ki si želijo v Siriji zasejati kaos, pojasnjuje francoska tiskovna agencija AFP.

Asadov govor ob obletnici vojske prihaja ravno v času, ko se nasilje v Siriji nevarno stopnjuje - še posebej v največjem sirskem mestu Alep. Vladne sile so v Alepu, ki v primerjavi z ljudsko vstajo v Libiji postaja nekakšen sirski Bengazi, v soboto sprožile silovito ofenzivo.

loading...
Loading...