Revija Reporter
Slovenija

Omrežje se vrača: Katarina Kresal in Miro Senica sta si zacelila rane in že operirata z milijoni

Nenad Glücks

25. jun. 2018 19:59 Osveženo: 14:10 / 26. 6. 2018

Deli na:

Velika verjetnost je, da bi tisti, ki bi stavil, da se bo Miro Senica zaradi kazenskih postopkov dejansko kdaj znašel v zaporu, stavo izgubil. Njemu in Kresalovi za zdaj niti premoženja niso pobrali.

Tokrat naj bi skušala prevzeti Hranilnico Lon, ki je v fazi preoblikovanja v banko. Medtem sodišče izloča dokaze zoper Senico v zadevi Delamaris, v zadevi suma utaje davkov pri uvozu luksuznih vozil pa ju tožilstvo kljub prijavi davkarije sploh ni preganjalo.


V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako se je Senica rešil iz na videz nerešljivih težav; o izločitvi dokazov v zadevi Delamaris; o očitkih pranja denarja pri razkosanju in preprodaji delnic Delamarisa; zakaj zgodba s kmetijo Bužekijan ponazarja nebrzdano razkošje in zlaganost novodobne slovenske elite; kako so na okrožnem državnem tožilstvu "pozabili" na sum utaje davkov pri uvozu luksuznih avtomobilov; kako se s poslom s Hranilnico Lom par Senica- Kresal vrača na prizorišče velikega kapitala; zakaj imata sodno odrejeno prepoved razpolaganja s premoženjem v svoji odvetniški pisarni.