DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Hakl Todorovič Necenzurirano

Nekdanja lastnika Večera gradita luksuzna ...

ivan gale pl2 Reporter.si

(PODKAST) Kako je politika hotela uničiti ...

messi 23 pm Ekipa24.si

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali ...

Nogometna legenda Zlatan Ibrahimović je pri 41 letih končal svojo športno pot, to je po zmagi Milana Odkrito.si

Ko se je poslavljal, je bila ob njem ONA

jan oblak Ekipa24.si

Paparaci so Jana Oblaka in njegovo srčno izbranko...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Možina: Na borčevski organizaciji so zamudili priložnost, da bi končno sprejeli dokazano in izpričano resnico

Deli na:
Možina: Na borčevski organizaciji so zamudili priložnost, da bi končno sprejeli dokazano in izpričano resnico

Foto: Bobo

Avtor sobotne oddaje Utrip na TV Slovenija Jože Možina je očitke Zveze združenj borcev za vrednote NOB (ZZB NOB) glede poročanja o dogajanju v Dražgošah označil za neargumentirane. Oddaja je bila v skladu z novinarskimi standardi, zveza pa se "ni sposobna soočiti z zmotami svoje preteklosti in pokazati sočutja do tragedije prebivalcev," je zapisal.

Po njegovem mnenju je dovolj povedno dejstvo, da v "napadu na avtorja Utripa" nihče ni izpodbijal v oddaji omenjenih dejstev, temveč da "očitajo, potvarjajo, sami postavljajo trditve in odgovore o stvareh, ki jih v Utripu ni".

"Na borčevski organizaciji so zamudili priložnost, da bi končno sprejeli dokazano in izpričano resnico. Namesto tega raje v duhu preteklosti s hudimi žalitvami obkladajo tiste, ki dejstva in pričevanja predstavljajo širši javnosti," je v odzivu zapisal Možina. "Če bi imeli argumente, bi bili v napadu na oddajo konkretni in spodobni, tako pa so žaljivi in abstraktni," je zapisal.

Ob tem dodaja, da so mu zgodovinska dražgoška dejstva leta 2002 v prispevku za TV Tednik predstavili Dražgošani. ZZB NOB pa očita strahopetnost, meni pa tudi, da zveza nima moralne avtoritete, da bi lahko opozarjala na domnevno potvarjanje zgodovine.

Prav tako zatrjuje, da je bila oddaja objavljena v skladu z vsemi novinarskimi in zgodovinskimi standardi in tako zavrača očitke ZZB NOB.

V ZZB NOB so v torkovem odzivu na sobotno oddajo Utrip namreč zapisali, da so bili ob 80. obletnici Dražgoške bitke priča potvarjanju zgodovine, prav tako pa poniževanju partizanov ter žaljenju žrtev nacizma in fašizma.