Revija Reporter
Slovenija

Milijonske vile Luke Dončića in zdravstvenih dobaviteljev, katoliški skrajneži in izprijenost Romana Uranjka – to so bile zgodbe leta 2022

M. M.
14 32.529

31. dec. 2022 6:00 Osveženo: 7:26 / 31. 12. 2022

Deli na:

Vila Luke Dončića pri Smledniku

Primož Lavre

V letu 2022 so obiskovalci spletne strani Reporterja prebrali številne ekskluzivne, šokantne in zabavne članke. Objavljamo pregled najbolj branih vsebin na portalu reporter.si.

Leto 2022 so v Sloveniji zaznamovale volitve, globalno pa ruska agresija v Ukrajini. Pa vseeno najbolj brane zgodbe na naši spletni strani niso nujno povezane z obema osrednjima dogajanjema leta 2022.

Deseta najbolj brana zgodba je »Incident« pred DZ: »Komu smrt?« vprašal Janša, in dobil odgovor: »Smrt janšizmu!«. Prvak SDS Janez Janša se je pred parlamentom soočil s protestnikom, ki ga očitno ni maral.

Deveti najbolj bran prispevek je bil Ljubljanski podjetnik, ki si je za kar 2,2 milijona evrov kupil morsko vilo v Portorožu o nepremičnini, ki si jo je omislil poslovnež Uroš Ovsenik.

Panorama Portoroža

Bobo

Osma najbolj brana zgodba je bila Janševa pozabljena ženska: skrivnostno življenje Silve Predalič. V članku smo razkrili, kaj danes počne nekdanja Janeza Janše in mama njunih odraslih otrok, Žana in Nike.

Silva Predalič in Janez Janša leta 2004.

arhiv Reporterja

Sedmi najbolj bran članek je bil Novi lastnik nekdanje »Koširjeve vile« na Bledu! Za 3,45 milijona evrov jo je kupil poslovnež Jani Valjavec. V članku smo predstavili Valjavca in zgodovino Koširjeve hiše na elitni lokaciji na Bledu.

Koširjevo vilo je za 2,5 milijona evrov kupil ruski premožnež Aleksej Grigorev.

Profimedia

Na šestem mestu je bila zgodba Bogatija: poglejte graščino pri Kamniku, ki sta si jo zgradila zdravstvena dobavitelja Tanja Frantar Zabret in Igor Zabret. Razkrili smo bilo, ki sta si jo v neposredni bližini golf igrišča Arboretum na kar 20 tisoč kvadratnih metrov veliki parceli zgradila »zmagovalca« javnega zdravstva.

Vila Igorja Zabreta in Tanje Frantar Zabret v naselju Rudnik pri Radomljah

Nenad Glücks / Reporter

Peti najbolj bran prispevek je bil To je slovenski duhovnik, ki trdi: Ženska je ustvarjena za služenje - možu mora priznavati avtoriteto, vse drugo je sprevrženost. Duhovnik iz Podgrada Andrej Vončina bi v šoli uvedel določene predmete izključno za dekleta, da bi jim pomagali postati dobre matere in gospodinje.

Duhovnik Andrej Vončina

Facebook

Četrta najbolj brana zgodba je bila Dragi Janša, želim ti udobno celico in nežnega cimra: "čestitke" in razneženi odzivi od Janševem rojstnem dnevu. Kako so Janšev praznik obeležili tisti, ki jim gre prvak SDS v nos.

Na tretjem mestu je članek Pretresljivo pričevanje ženske pokojnega Romana Uranjeka: "Na smrt pijan je vzel nožek in dejal: Za spomin ti bom vrezal križ med joške." Novinarka Ana Jud je opisala svojo srhljivo izkušnjo s slikarjem, ki je bil razvpit zaradi svojih perverzij.

Roman Uranjek

Bobo

Drugi najbolj bran prispevek leta 2022 je bil To so slovenski džihadisti: olimpijski šampionki Urška in Nika sta za desne skrajneže zgolj stroja za rojevanje otrok? Ob uspehih slovenskih športnic so se katoliški skrajneži izkazali z nazadnjaškimi izpadi.

Alen Koman iz gibanja Scutum Fidei

Primož Lavre

Najbolj bran članek na spletni strani Reporterja pa je še razmeroma svež: To je slovenska hiša Luke Dončića za 1,84 milijona evrov: razkošje ob golf igrišču Smlednik. Naslov pove vse.

Luka Dončić si je pri Smledniku omislil vilo za 1,87 milijona evrov; ob hiši sta igrišči za tenis in košarko.

Primož Lavre