elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

slovenija 3 Ekipa24.si

V stilu! Slovenski nogometaši so navdušili s ...

Slovenija

Ljubljanski podjetnik, ki si je za kar 2,2 milijona evrov kupil morsko vilo v Portorožu

Deli na:
Ljubljanski podjetnik, ki si je za kar 2,2 milijona evrov kupil morsko vilo v Portorožu

Panorma Portoroža. - Foto: Bobo

Odkrili smo še eno vilo, ki je bila v zadnjem letu dni v Sloveniji prodana za več kot milijon evrov. Pravzaprav za veliko več, kar za 2,2 milijona evrov.

Natanko pred letom dni je hišo s 187 kvadratnimi metri uporabne površine na elitni lokaciji v Portorožu kupil podjetnik Uroš Ovsenik oziroma njegova firma Quaestus. Prodajalka je bila Mariborčanka Lidija Murko Parker s svojo firmo Galerija interier, ki ima sedež na Šubičevi v Ljubljani.

Vila v Portorožu je bila zgrajena že pred skoraj dvema stoletjema (1830), stoji na parceli veliki 1.057 kvadratnih metrov. Novi lastnik Ljubljančan Uroš Ovsenik je podjetje Quaestus ustanovil pred 12-imi leti. V firmi se ukvarjajo z veleprodajo elektronske in tehnične opreme blagovnih znamk Samsung, LG, Sony, HTC, Huawei, ZTE, ASUS, Acer, Lenovo, Canon, Hewlett Packard, Toshiba, Philips, Panasonic…

Lokacija Ovsenikove vile v Portorožu:

Lani so imeli ob prihodkih od prodaje v višini 5,6 mio evrov 69.826 evrov čistega dobička, leto prej je bilo ob enakih prihodkih čistega dobička 125.697 evrov, prenesenega dobička pa je 1,3 mio evrov. Imajo tri do štiri zaposlene.

Krajši čas je bil Ovsenik tudi lastnik družbe Teleray, ki je bila dolgoletni slovenski zastopnik za legendarne prenosne telefone Nokia. Teleray je kupila njegova firma Quaestus leta 2016 za tri milijone evrov od njenih ustanoviteljev Jožefa Žlendra, Radoja Mičića in Dušana Rajarja.

Nekaj mesecev za tem je Nokia uradno napovedala vrnitev na slovenski trg in sicer s pametnimi telefoni. A že po letu dni (junija 2017) je Ovsenik Teleray prodal naprej češki družbi TCCM. Novinarjem portala siol tedaj ni razkril, zakaj se je tako hitro odločil za prodajo podjetja in koliko je iztržil zanj.

Po tem, ko so Teleray kupili Čehi, je še dve leti posloval z okoli sedem milijonov evrov letnih prihodkov. V 2017. so imeli 364 tisoč evrov dobička. Nato je šlo navzdol. V 2018 so prihodki padli na zgolj 161 tisoč evrov. Pred dvema letoma so ga Čehi zaprli, še pred tem pa prodali za okoli dva milijona evrov osnovnih sredstev.