Corinna Schumacher Svet24.si

Schumacherjeva žena je ujetnica

hrvaška policija Svet24.si

Matija na predvečer božiča brutalno pretepel ...

20131106-00479542 Necenzurirano

100.000 evrov neto za popoldansko delo tudi šefu ...

tomaz smrkolj -STA Reporter.si

Rakavega bolnika bi operirali šele po njegovi ...

aleksander ceferin uefa re Ekipa24.si

Na Uefi šokirani: Madžari trdijo, da jim ...

urban laurencic - ms Njena.si

Športni komentator Urban Laurenčič je drugič ...

ragbi 1 Ekipa24.si

Kakšno slačilnico so pustili za seboj! Mladi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bogatija: poglejte graščino pri Kamniku, ki sta si jo zgradila zdravstvena dobavitelja Tanja Frantar Zabret in Igor Zabret (FOTO)

Deli na:
Bogatija: poglejte graščino pri Kamniku, ki sta si jo zgradila zdravstvena dobavitelja Tanja Frantar Zabret in Igor Zabret (FOTO)

Vila Igorja Zabreta in Tanje Frantar Zabret v naselju Rudnik pri Radomljah - Foto: Nenad Glücks

Vila razvpitih dobaviteljev v zdravstvu zakoncev Igorja Zabreta in Tanje Frantar Zabret po zgolj letu dni od začetka gradnje že dobiva končno podobo. Zakonca sicer živita v razkošni vili v nekaj kilometrov stran oddaljenih Radomljah, toda njuna nova »graščina« v bližini Kamnika bo še veliko bolj prestižna.

Okoli bogatije, ki je v neposredni bližini golf igrišča Arboretum, sta kupila tudi parcele v skupni velikosti okoli 20 tisoč kvadratnih metrov. Zakonca Zabret že leta odlično služita s posli z javnim zdravstvom. Njuna firma Medicoengineering ni zgolj dobavitelj medicinskega materiala, pač pa sodeluje tudi pri gradbenih projektih v zdravstvu in dobavah stvari za opremljanje novih pridobitev.

V lanskem letu je imelo njuno podjetje 8,1 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je manj kot leto prej – 9,2 milijona evrov. Kljub temu je bil lanski čisti dobiček še nekoliko višji kot predlanski. Lani je znašal 712.161 evrov, v letu 2020 pa 687.569 evrov. Prenesenega dobička je za dober milijon evrov.

Od leta 2003 je podjetje Medicoengineering od ustanov javnega zdravstva glede na aplikacijo Erar prejelo že 61,5 mio evrov. Največ od ministrstva za zdravje (30,6 mio evrov), UKC Ljubljana (11,8 mio evrov), Splošne bolnišnice Celje (4,8 mio evrov), UKC Maribor (4,1 mio evrov) ter Splošne bolnišnice Murska Sobota (1,6 mio evrov).