Corinna Schumacher Svet24.si

Schumacherjeva žena je ujetnica

hrvaška policija Svet24.si

Matija na predvečer božiča brutalno pretepel ...

20131106-00479542 Necenzurirano

100.000 evrov neto za popoldansko delo tudi šefu ...

tomaz smrkolj -STA Reporter.si

Rakavega bolnika bi operirali šele po njegovi ...

aleksander ceferin uefa re Ekipa24.si

Na Uefi šokirani: Madžari trdijo, da jim ...

janko-in-verdana, botri, igralca Njena.si

Botri: Nova igralka zasebno Zlatanovo dekle

ragbi 1 Ekipa24.si

Kakšno slačilnico so pustili za seboj! Mladi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To je slovenska hiša Luke Dončića za 1,84 milijona evrov: razkošje ob golf igrišču Smlednik (FOTO)

Deli na:
To je slovenska hiša Luke Dončića za 1,84 milijona evrov: razkošje ob golf igrišču Smlednik (FOTO)

Luka Dončić si je pri Smledniku omislil vilo za 1,87 milijona evrov; ob hiši sta igrišči za tenis in košarko. - Foto: Primož Lavre

Junija letos je košarkarski zvezdnik Luka Dončić glede na evidenco geodetske uprave za 1,84 milijona evrov kupil vilo v bližini Smlednika od podjetja Lumi 7 nepremičnine v lasti njegove mame.

Pred tremi leti in pol so mediji poročali, da je slovenski Dončić svoj prvi denar, ki ga je zaslužil v ligi NBA, investiral za luksuzno nepremičnino v Sloveniji.

Šlo je hišo na elitni lokaciji pri golfskem igrišču Cubo v bližini Smlednika, kakšnih 15 kilometrov severozahodno od centra Ljubljane. Prebivalci v bližini vile so sprva opazili pregrešno drage avtomobile, tam je bilo videno tudi Dončićevo dekle Anamaria Goltes.

Kot smo ugotovili pri Reporterju na podlagi izpiska iz zemljiške knjige, je bila vila (zgrajena leta 2017), preden jo je letos kupil Luka, v lasti podjetja Lumi 7 nepremičnine, katerega lastnica je njegova mama. Ta jo je februarja 2019 kupila od Evgenije Marjete Lazarini iz plemiške družine Lazarini (izvirajo iz Italije), ki je v denacionalizaciji dobila nazaj smledniški dvorec in okoliška posestva.

Ob vili si je Luka omislil tudi košarkarsko in teniško igrišče. Neto tlorisna površina nepremičnine znaša 341 kvadratnih metrov, leži na 1408 kvadratnih metrov veliki parceli, pri čemer je Luka še lastnik sosednje parcele, velike 1079 kvadratnih metrov. A za vilo je maminemu podjetju junija letos plačal precej več kot milijon evrov. Gre kar za 1,84 milijona evrov, kot izhaja iz evidenc geodetske uprave.

VEČ O PREMOŽENJUU LUKE DONČIĆA LAHKO PREBERETE V NOVI ŠTEVILKI REPORTER MAGAZINA