Corinna Schumacher Svet24.si

Schumacherjeva žena je ujetnica

hrvaška policija Svet24.si

Matija na predvečer božiča brutalno pretepel ...

20131106-00479542 Necenzurirano

100.000 evrov neto za popoldansko delo tudi šefu ...

tomaz smrkolj -STA Reporter.si

Rakavega bolnika bi operirali šele po njegovi ...

aleksander ceferin uefa re Ekipa24.si

Na Uefi šokirani: Madžari trdijo, da jim ...

Večina poslušalcev Central Cee-ja pozna po hitu Doja Odkrito.si

V Ljubljano prihaja svetovni reperski fenomen

ziga jelar Ekipa24.si

Še kamen bi zajokal! Slovenski skakalec s srce ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To so slovenski džihadisti: olimpijski šampionki Urška in Nika sta za desne skrajneže zgolj stroja za rojevanje otrok?

Deli na:
To so slovenski džihadisti: olimpijski šampionki Urška in Nika sta za desne skrajneže zgolj stroja za rojevanje otrok?

Alen Koman iz gibanja Scutum Fidei - Foto: Primož Lavre

Neverjetno: v letu 2022 bi nazadnjaški krščanski skrajnež Alen Koman olimpijski šampionki Urško Bogataj in Niko Križnar poslal domov skrbet za otroke in dom, razvpiti »fašist« Aleš Ernecl pa se norčuje iz ženskega športa in deli objave, da bi morali biti športnici doma, kjer bi rojevali otroke.

Olimpijsko zlato in bron smučarskih skakalk Urške Bogataj in Nike Križnar sta včeraj razveselila Slovenijo, športnicama pa sta medalji poplačali leta truda. A ne za vse – nekateri desni skrajneži so ob uspehu športnic pokazali, da po mentaliteti niso kaj prida drugačni od islamskih in drugih skrajnežev, ki ženske vidijo le v vlogi mater in gospodinj – strojev za rojevanje otrok.

Za katoliškega ekstremista Alena Komana je veselje ob dosežku Urške in Nike zgrešeno – po njegovem bi morali biti dekleti gospodinji, ki skrbita za dom in družino, ne pa da tratita čas s športom. Tako je vsaj mogoče sklepati iz njegovega komentarja pod čestitko, ki jo je nadškof Stanislav Zore na facebooku namenil skakalkama.

»Ko ti propada cerkev, ko zapiraš župnije, ko ti duhovniki odhajajo z mladimi medicinskimi sestrami in natakaricami, ko je povprečna starost vernikov 65 in se polovica zakoncev naroda, za katerega bi moral skrbeti, poroči izven Svete Katoliške Cerkve, otroke pa da krstiti samo še vsak deseti par ... te razveseli novica o zlati medalji dveh mladih žensk, ki bi morali imeti družino in skrbeti za dom,« je napisal Koman, ki se ima za ščit »prave« katoliške vere in redno kritizira Cerkev. Ob tem pa še vse ženske, ki izstopajo iz njegovega ozkega videnja vloge žensk v družbi.

Na twitterju je Koman še obširneje debatiral o ženskem športu, o katerem je že pred dnevi napisal, da je »perverzija« in da »ta majhnost žensk, ki se morajo na vsak načini siliti v ospredje pa pomilovanja vredna in govori zgolj o veliki bolečini teh deklet in žensk, ki jim nihče ne pove, da bi bile srečne zgolj kot matere ali nune.«

Medtem je Aleš Ernecl, nekdanji urednik samooklicanega medija Nacionalna tiskovna agencija, ki se je proslavil z opazko, da je urednik »fašističnega medija«, podobno poniževal skakalki in vse ženske športnice.

»Si predstavljate, da je vojna, mi, moški, pa ženske čakamo na kolodvoru, da se vrnejo? No, tako se jaz počutim glede vsake nacije, ki resno jemlje ženski šport, se iskreno veseli zmagam svojih športnic ali jih celo forsira kot nacionalne ambasadorke,« je tvitnil Ernecl. Ob tem sta tako on ko Koman pridno retvitala podobno ekstremistična stališča peščice somišljenikov ter se prepirala s kritiki.

Med drugim je Ernecl retvital tole izjavo: »Namesto da bi bile doma pa rojevale, se one grejo neke sporte bolano, kot si napisal blizu smo koncu.«