plaža, vročina Svet24.si

Jadranu se obeta nov "peklenski" vikend

gordana midžan Svet24.si

Ubita profesorica angleščine je bila sedem dni ...

panvita Necenzurirano

Novi lastnik Panvite domuje na naslovu obsojenega ...

martin golob facebook Reporter.si

Propadanje slovenske Cerkve: župnik Martin Golob ...

tadej pogacar urska zigart Ekipa24.si

Uau! Pogačar takole osvojil glavni newyorški ...

Veljko Kuzmančević se v življenju ne obremenjuje z dolgoročnimi načrti in se BestFM

Verica je od Veljka starejša 35 let!

dynamo dresden navijaci pm Ekipa24.si

Navijaški rumeno-črni zid obožuje Slovenca! ...

Slovenija

Milan Kučan ekskluzivno za Reporter o evropskih volitvah: Ta rezultat je resen opomin za vlado. Je nek trenutek, da se vlada zamisli (VIDEO)

Deli na:
Milan Kučan ekskluzivno za Reporter o evropskih volitvah: Ta rezultat je resen opomin za vlado. Je nek trenutek, da se vlada zamisli (VIDEO)

Nekdanji predsednik države Milan Kučan - Foto: Primož Lavre

To še ne pomeni zasuka Slovenije v desno, vendarle pa je ta rezultat resen opomin za vlado, je nekdanji predsednik države Milan Kučan za Reporter komentiral rezultate nedeljskih evropskih volitev.

»Glede na politično dogajanje v Sloveniji je ta rezultat pričakovan. To še ne pomeni zasuka Slovenije v desno, kajti če upoštevamo rezultate referendumov o pomembnih družbenih vprašanjih, se kaže slika nekoliko drugače. Vendarle pa je ta rezultat resen opomin za vlado. Je nek trenutek, ker sovpada s polovico mandata te koalicije, da se vlada zamisli. Ne bi pa tega rezultata ne precenjeval niti podcenjeval. Na evropski ravni je porast vpliva skrajnih strank zaskrbljujoč glede na smer razvoja EU, če seveda to smer gledamo z vidika temeljev evropske integracij. Tako da bo ohranjena večina, ki je do zdaj upravljala z našo skupno usodo, pravzaprav morala biti zelo pozorna, da bo zaznavala pravočasno, kam lahko posamezne tendence to skupnost pripeljejo,« pravi Kučan.

Celoten intervju z Milanom Kučanom bomo objavili v naslednji številki Reporter Magazina, ki bo izšla konec meseca.