Revija Reporter
Slovenija

LMŠ napoveduje preskovalno komisijo, ki bo pod drobnogled vzela posle z maskami

I. K.

14. apr. 2020 18:41 Osveženo: 18:58 / 14. 4. 2020

Deli na:

Preiskovalno komisijo o poslih z maskami je pričakoval tudi prvak NSI in obrambni minister Matej Tonin. Na sliki z Jocom Pečečnikom ob pristanku prvega letala z zaščitno opremo iz Kitajske na Brniku.

Bobo

"Maske v 100.000 ali milijonih, množica datumov, posredniki, fototermini, kontradiktorne izjave... Dvomi? Nejasnosti? Za prihodnje generacije je prav, da dvome odpravimo že danes. V LMŠ bomo predlagali ustanovitev preiskovalne komisije," je na tviterju zapisala poslanka Jerca Korče.

Predsednik LMŠ in bivši premier Marjan Šarec pa je ob tem dodal: "Kljub epidemiji, ali pa zlasti zaradi nje, bo pomembno, koliko in kam."

Preiskovalno komisijo o poslih z maskami je pričakoval tudi prvak NSI in obrambni minister Matej Tonin, ki je soboto na facebooku zapisal: 

"Če bi v tej krizi nemo opazoval in se prepričeval, kako se nič ne da, potem bi danes najverjetneje mirno živel. Ne bi mi bilo potrebno prenašati vsakodnevnih napadov, zasmehovanja in pametovanja. Ker pa mi solzne oči naših zdravstvenih delavcev niso dale miru, me po tej krizi čakajo številna pojasnjevanja na komisiji za preprečevanje korupcije, na parlamentarnih preiskovalnih komisijah in še kje. Ni problema. Samo povejte kam pridem. Imam mirno vest."