Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Lažnive novice o spolni diskriminaciji

Deli na:
Lažnive novice o spolni diskriminaciji

Foto: Bobo

Predstavljamo uradne podatke o ugotovitvah konkretnih primerov diskriminacije žensk. Teh praktično ni. Pomeni, da gre ob histeriziranju dominantnih medijev o vsesplošni diskriminaciji žensk za eklatanten primer lažnivih novic – fake news.

Tretjega novembra so slovenski mediji poročali, da od tega dneva dalje ženske v Evropski uniji delajo zastonj, organi EU namreč vsako leto določijo »dan plačne neenakosti«. Gre za dan, od katerega naprej naj bi ženske simbolično delale brezplačno, saj so v povprečju na ravni celotne EU za 16,2 odstotka manj plačane od moških. To je tipična manipulacija v smeri, da so ženske množično diskriminirane, pri čemer pri tej manipulaciji sodelujejo Evropska komisija, nacionalne vlade in dominantni mediji.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o trditvah o neenakopravnem plačilu žensk v primerjavi z moškimi kolegi; o dejavnostih, kjer ženske v povprečju zaslužijo več od moških; kakšni so uradni podatki glede domnevne diskriminacije žensk v Sloveniji; koliko je uradnih prijah in zakaj ni bila izdana niti ena odločba o diskriminaciji; o dejstvu, da je lani prijave zaradi diskriminacije vložilo več moških kot žensk; o omejevanju stikov očetov z otroki; ko so prijavitelji spolne diskriminacije moški; o sodstvu, kjer ženske odločajo o usodah.