Revija Reporter
Slovenija

Nekdanji poslanec Krajčič, ki je odstopil zaradi kraje sendviča, zdaj kot državni sekretar spet usekal mimo z izjavo (VIDEO)

M. M.
1 2.314

28. jul. 2023 13:47 Osveženo: 13:58 / 28. 7. 2023

Deli na:

Državni sekretar na kmetijskem ministrstvu Darij Krajčič si ogleduje škodo po neurju.

Damjana Nemeš

»Vode, ko je je veliko, ne moremo v žepu nekam odnesti,« je izjavil državni sekretar za gozdarstvo Darij Krajčič o težavah, ki jih povzročajo neurja. Čisto drugače je s sendviči, ki jih je zelo enostavno vtakniti v žep in jih odnesti iz trgovine, ne da bi zanje plačali.

Se je Krajčič, ko je izustil besede o vodi, zavedel, kako izjavo je dal? V videu, ki ga je posnela televizija Svet24TV, tega ni videti. Če ste pozabili – Darij Krajčič je nekdanji poslanec LMŠ, ki je moral odstopiti zaradi afere s krajo sendviča.

Dolgoletni profesor za področje gozdarske ekonomike in politike ter raziskovalec na Gozdarskem inštitutu Slovenije, ob tem pa še direktor Zavoda za varstvo narave in generalni direktor direktorata za okolje na ministrstvu za okolje in prostor, je bil leta 2018 izvoljen za poslanca Liste Marjana Šarca (LMŠ).

V državnem zboru ni sedel niti leto dni. Pa ne, ker bi dobil kako funkcijo v državni upravi, temveč zato, ker je šel delat eksperiment z nadzorom nad hrano v Mercatorjevi trgovini v bližini DZ. Eksperiment je bil v praksi kraja, ki jo je, treba je priznati, sam razkril v »samoprijavi« poslanskim kolegom.

Med sejo parlamentarnega odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano si je šel Krajčič kupit sendvič in po lastnih besedah ga je neodzivnost prodajnega osebja tako razkurila, da je trgovino zapustil brez plačila.

»Čakam tam pri pultu, trije ljudje so se med sabo pogovarjali. Ma, tri minute sem zagotovo čakal. Ker me niso upoštevali, sem se odločil, da bom preveril njihov sistem kontrole, če ti odneseš kaj iz trgovine. Prvič v življenju sem to naredil, šel sem lepo ven in nihče ni pritekel za mano, nihče ni tulil. Ampak da sem si opral vest, sem potem eni gospe, ki je prosila malo drobiža, dal malo več, kot je stal ta sendvič,« je razlagal kolegom poslancem.

Takoj po končani seji je šel Krajčič račun poravnat, nato pa ugotovil, da se njegovemu šefu Marjanu Šarcu eksperiment ni zdel ne zanimiv ne zabaven. Poslanec je bil prisiljen odstopiti, ob čemer je izjavil še: »Bistveno lažje so zdrknile milijarde v bančna brezna kot ta sendvič v moj želodec.«

Po odhodu iz poslanskih klopu je bil Krajčič nekaj časa vodja območne enote Zavoda za gozdove Slovenije v Nazarjah, lani pa je postal državni sekretar za gozdarstvo pri novi kmetijski ministrici Ireni Šinko.