ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 11. avgusta

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

To so pogodbe med Geneplanetom in Orbanovo vlado

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

3_LUka basi doma Njena.si

Luka Basi na operacijski mizi

Slovenija

Skrivnosti zbrane druščine na predstavitvi knjige oznovca Zdenka Roterja

Deli na:
Skrivnosti zbrane druščine na predstavitvi knjige oznovca Zdenka Roterja

Tik pred novinarsko predstavitvijo knjige Usodne prevare poražencev in zmagovalcev v Drama Kavarni. Milan Kučan, Niko Toš in avtor Zdenko Roter. - Foto: Primož Lavre

Tri knjige je potreboval kapetan Ozne, profesor sociologije religije in svetovalec predsednika Milana Kučana Zdenko Roter (1926), da se je izpovedoval – a se ni spovedal. S tretjo knjigo Usodne prevare poražencev in zmagovalcev, predstavil jo je prejšnjo sredo v Drama Kavarni, končuje svoja spominjanja – kot zatrjuje nepreklicno.

Kam ga je padanje mask, ki naj bi si jih strgal z obraza in naj bi ugledali pravi obraz, pripeljalo?

Januarja 2018 se je kakimi desetimi uglednimi izobraženci pogovarjal o njegovi drugi spominski knjigi Pravi obraz. S Tinetom Hribarjem (piscem spremne besede) sta se znašla na nekakšni zatožni klopi. Kaj ni šlo v račun »stricem iz ozadja«?

Nekaj tednov po tem pogovoru ga je srečal eden od ožjih sodelavcev iz časov predsedovanja Milana Kučana in mu v obraz zabrusil v nekaj zanj hudo grdega obraz.


Zakaj glavne akterje sprave na državni ravni vidi v strankah SLS, NSI in SD? Vztraja, da ima na krščanski strani velik del odgovornosti Katoliška cerkev, ker je bila po njegovih besedah predvojni in ne samo medvojni ključni pobudnik protikomunističnega boja in vojaškega spopadanja s partizansko vojsko. Zakaj Cerkev zavrača, da bi bila »stranka v postopku« sprave?Podpis Zdenka Roterja krasi anketne liste številnih sodelavcev Udbe iz duhovniških vrst, je zapisala zgodovinarka Tamara Griesser Pečar. Zakaj je odklonil njeno povabilo k sodelovanju pri raziskavi, po kateri je nastala obsežno delo Cerkev na zatožni klopi?

V zgodnjih devetdesetih letih je nekdanji kapetan Udbe zavrnil tudi pričanje pred t. i. Polajnarjevo parlamentarno komisijo za raziskovanje povojnih pobojev.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

Loading...