bojan krizaj in špela Dobra karma

Bojan Križaj na krilih ljubezni s svojo Špelo

Vili Resnik Svet24.si

Vili Resnik se bo spet poročil!

Prostozidarji 1 Reporter.si

Boštjan M. Turk: Šokanten dokument razkriva, da ...

janša Svet24.si

Premier Janša: »Pred nami je teden boja za ...

Tomaž Gantar Necenzurirano

Kako je virus prehitel Gantarjevo državno ...

Gasilci PGD Šentjur plešejo Jerusalemo Odkrito.si

Šentjurski gasilci odplesali Jerusalemo

Njena.si

Sama sem bila svoj največji kritik

Magazin

Upor mladih nogometnih reprezentantov zoper selektorja Gliho: 40 igralcev pravi, da pod njim ne bo več igralo

Deli na:
Upor mladih nogometnih reprezentantov zoper selektorja Gliho: 40 igralcev pravi, da pod njim ne bo več igralo

Primož Gliha - Foto: Jurij Kodrun

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let bi v zadnjih dneh morala igrati prijateljski tekmi z Albanijo in Madžarsko, a sta obe odpadli zaradi okužb z novim koronavirusom. A to očitno niso edine težave mlade vrste, saj so se njeni člani pritožili čez selektorja Primoža Gliho, je poročal portal Nogomania.

Kot piše omenjeni portal, so reprezentanti napisali pismo, ki je v bistvu pritožba zoper selektorja Gliho. V pismu so igralci Nogometno zvezo Slovenije (NZS) obvestili o dogajanju v reprezentanci, pri tem pa izpostavili problematično obnašanje selektorja, nenavadne "vzgojne" prakse ter žaljenje na osebni ravni. Kot so zapisali reprezentanti, si je selektor na zadnji reprezentančni akciji s svojimi pomočniki privoščil celo veseljačenje pozno v noč.

Podobne očitke je Gliha doživljal že pred dvema letoma, a tokrat so se igralci poenotili, kot poroča Nogomania, je podpisanih 40 igralcev, ki so zatrdili, da pod Gliho ne bodo več igrali za mlado izbrano vrsto.

V imenu igralcev je selektorja, kot piše omenjeni portal, o tem obvestil kapetan Jan Mlakar, ki ga je Gliha nato "kazensko" poslal domov, a naletel na upor igralcev. Pozneje naj bi svoje stališče do napadalca Maribora omehčal, a mu to ni pomagalo.

Na dogajanje se je odzvala tudi NZS. "Vodstvo Nogometne zveze Slovenije je seznanjeno z vsebino pisma članov mlade reprezentance. Od prejema pisma dalje se na NZS izvajajo postopki, ustrezne odločitve pa bo vodstvo NZS sprejelo po opravljenih razgovorih s predstavniki reprezentance in selektorjem Primožem Gliho," so navedli NZS pri Nogomanii.

Gliha je selektor te selekcije, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo 2021 v Sloveniji in na Madžarskem, od leta 2015.

Loading...