Reporter
Reporter
Naroči
Najnovejše
 

Država za novi twingo primaknila 28 milijonov evrov (FOTO)

Ključna beseda: gastronomija


Gurman: Rok Stubičar, zvezdniški chef restavracije Birdie

»Prosim, ne me že za začetek vprašati, katere jedi nikoli ne bi pojedel, kajti v kuhariji je to približno enako, kot če bi vas v novinarstvu vprašali, ali obstaja čtivo, ki ga nikoli ne bi vzeli v branje; ne obstaja, kajne?« je na glas razmišljal Rok Stubičar, zvezdniški chef ljubljanske restavracije Birdie, in ves čas v ustih sukal nekaj čvrstega, kar je povzročalo prijeten lomljiv zvok.

Ana Jud
 
UV-rok in vuk-pl.JPG
Reporter Plus

Fenomeni: kaj novi Michelinov vodnik pomeni za slovensko kulinariko

Število slovenskih gostiln in restavracij, ki so uvrščene v vodnik, narašča, zdaj jih je 63, kar je največ doslej. Največ je tudi nosilcev rdečih Michelinovih zvezdic, deset, skupno imajo 13 zvezdic. Kakšen je položaj slovenske gastronomije v svetu?

Sašo Dravinec
 
michelinove zvezdice-pl.jpg

Najboljša slovenska restavracija znova med 50 najboljšimi na svetu

Najboljša restavracija na svetu je restavracija Disfrutar iz španske Barcelone, so na prireditvi The World's 50 Best Restaurants 2024 v ameriškem Las Vegasu v sredo razglasili organizatorji. Med 50 najboljših restavracij na svetu se je vnovič uvrstila tudi Hiša Franko, ki jo vodi slovenska kuharska mojstrica Ana Roš. Zasedla je 48. mesto.

STA
 
020-ana ros1.jpg
Reporter Plus

Digitalna naročnina


Naroči Reporter PLUS
Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.