moški Dobra karma

Tarot napoved: finance, ljubezen in nasvet

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 24. februarja

Screenshot 2020-02-23 at 17.43.50 Reporter.si

Zakulisje koruzne koalicije: zakaj bodoči ...

prej potem Svet24.si

Nevarno in grdo: reklamne table povsem zasičile ...

zidar-snezic-jankovic Necenzurirano

To so poslovneži, ki se milijonskih dolgov ...

Sandra Klemm – Sendi 2 Njena.si

Se spomnite Sendi? Ste jo opazili na odru EME?

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

Kot da imela Boris Johnson in Marjan Šarec istega pisca govorov

Deli na:
Kot da imela Boris Johnson in Marjan Šarec istega pisca govorov

Boris Johnson in Marjan Šarec rada uporabljata kuharsko-kuhinjske prispodobe. - Foto: Reuters, Twitter

Slovenski premier Marjan Šarec in njegov britanski kolega Boris Johnson imata skupno točko. Oba namreč rada uporabljata kuharsko-kuhinjske prispodobe.

Boris Johnson je eden od zmagovalcev minulega leta. Postal je britanski premier, nato pa je na predbožičnih predčasnih volitvah prepričljivo premagal Corbynove laburiste.

Britanski premier, ki je bil nekdaj med drugim zabavljaški televizijski voditelj, je znan po tem, da mu jezik teče kot namazan.

V slogu svojega slikovitih prispodob je lani pred volitvami  britanske volivce snubil tudi z besedami, da je njegov dogovor o brexitu, ki ga je sklenil z EU, pripravljen za pečico in da ga morajo po volitvah samo še položiti v mikrovalovko in ga speči.

Teden dni preden je Johnson 31. oktobra obljubljal peko dogovora o brexitu v mikrovalovni pečici, je podoben kuhinjsko-kuharsko besednjak uporabil tudi naš premier Marjan Šarec.

Na očitke Levice o neizvajanju skupno dogovorjenih projektov se je 24. oktobra lani odzval z besedami: »Z ustvarjanjem nemira in s tiskovnimi konferencami je težko delati v miru. Če ste kdaj cvrli krofe, veste, kako je treba imeti kuhinjo zaprto, toplo. Če pa vsakih pet minut nekdo hodi v kuhinjo, krofi ne bodo uspeli.«

Če se malce pošalimo, je podobnost med Šarčevim cvrtjem krofov in Johnsonovo peko v mikrovalovki takšna, kot da bi imela istega pisca govorov. Gre pa seveda samo za naključje. Težko bi namreč rekli, da se Johnson zgleduje po Šarcu.

loading...
Loading...