stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Luka Dončić briljira v zadnjih tekmah za Real: slovenski biser pričakujejo na naboru

Deli na:
Luka Dončić briljira v zadnjih tekmah za Real: slovenski biser pričakujejo na naboru

Luka Dončić - Foto: Reuters

Slovenski košarkarski biser Luka Dončić bi rad čim prej končal finale španskega prvenstva, da bi se lahko v četrtek zvečer oziroma v petek zgodaj zjutraj po evropskem času fizično udeležil nabora za ligo NBA, ki bo v New Yorku. Zadnje govorice Dončića uvrščajo v San Antonio Spurs.

Devetnajstletni Ljubljančan je bil v nedeljo zvečer prvo ime tretje tekme finala španskega finala med Real Madridom in Baskonio. Ta je po zmagi na prvi tekmi v Madridu izgubila naslednji dve, tako da lahko evropski prvak že v torek zaključi serijo. Dončić je dosegel 20 točk ter imel devet skokov in bil s statističnim indeksom tudi najbolje ocenjeni igralec tekme.

Real Madrid bo imel prvo zaključno žogo v torek ob 21. uri v dvorani Buesa v Vitorii, v primeru izenačenja na 2:2 pa bi odločitev o španskem prvaku padla v petek, 22. junija v Madridu.

Ravno od tega je odvisna prisotnost Dončića v dvorani Barclays v Brooklynu, kjer se bo nabor NBA začel v petek ob 1. uri zjutraj po slovenskem času. Hkrati je s tem povezana tudi njegova udeležba v slovenski reprezentanci za kvalifikacijski tekmi s Črno goro in Španijo.

Ne glede na to, ali bo Dončić prisoten v ZDA ali bo dogajanje spremljal iz Španije, so se nekaj dni pred naborom pojavile nove govorice o njegovi usodi. Večina strokovnjakov se strinja, da bo številka 1 na naboru center DeAndre Ayton, Dončića pa uvrščajo od drugega do petega mesta. Zanimivo pa je, da naj bi se v boj za mladega Slovenca vključil tudi San Antonio. V Sacramento, ki ima drugi izbor na draftu, naj bi v zameno za izbiro poslali enega od svojih najboljših posameznikov Kawhija Leonarda.