GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenski gostinci nestrpno in živčno čakajo letošnje "michelinke"

Deli na:
Slovenski gostinci nestrpno in živčno čakajo letošnje "michelinke"

Ana Roš - Foto: Mediaspeed

V Ljubljani bodo danes tretjič slovesno proslavili izbor restavracij, ki so se prebile v slavni Michelinov kulinarični vodnik za Slovenijo. Lani so Michelinovi inšpektorji Hiši Franko s kuharsko mojstrico Ano Roš ponovno podelili dve zvezdici, po eno zvezdico pa je prejelo šest restavracij s svojimi kuharskimi šefi.

V lanskem ocenjevanju so vse restavracije, ki so se že ponašale z eno Michelinovo zvezdico, to ohranile. To so bile Gostilna pri Lojzetu s Tomažem Kavčičem, Dam z Urošem Fakučem, Hiša Denk z Gregorjem Vračkom, Atelje z Jorgom Zupanom in Vila Podvin z Urošem Štefelinom. Na novo je zvezdico pridobilo Gostišče Grič z Luko Koširjem.

Na spletni strani Michelina sicer trenutno ni več mogoče najti Vile Podvin, potem ko je Štefelin lani s svojo ekipo objekt, v katerem je delovala restavracija, zaradi nesoglasij z novim lastnikom zapustil. Ekipa sedaj ustvarja v starem mestnem jedru Radovljice, in sicer v Hiši Linhart.

Danes bo Michelin v objavi razkril nove prejemnike Michelinovih zvezdic, pa tudi drugih znakov, kot sta Michelinov krožnik za restavracije, ki jih Michelinovi inšpektorji priporočajo za dober obrok zaradi svežih sestavin ter skrbne priprave, ter Bib Gourmand za izredno kulinariko po dostopnih cenah. Restavracije in kuharski mojstri lahko prejmejo tudi posebno trajnostno nagrado.

Kuharski mojstri se bodo ob tej priložnosti zbrali na slovesnosti v Ljubljani, ker bodo proslavili prihod novega vodnika, ki ga nekateri imenujejo tudi rdeča biblija, ter prejeli označevalne tablice z letnico 2022 in slavne kuharske jakne.