900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Film Petdeset odtenkov sive rekordno tudi v Sloveniji

Deli na:
Film Petdeset odtenkov sive rekordno tudi v Sloveniji

Foto: Karantanija

Po pričakovanjih je film Petdeset odtenkov sive, posnet po istoimenski erotični knjižni uspešnici avtorice E. L. James, ta konec tedna beležil rekorden obisk v slovenskih kinodvoranah. Film si je na otvoritveni vikend ogledalo 48.566 gledalcev. To je za 10.000 več od prejšnjega rekorda leta 2004, ko je epski film Troja pritegnil 37.823 gledalcev.

Film britanske režiserke Sam Taylor Johnson, v katerem v glavnih vlogah igrata Dakota Johnson in Jamie Dornan, tudi v svetu velja za dobičkonosen fenomen. Po pisanju nemške tiskovne agencije dpa so rekordno število obiskovalcev na valentinovo beležili v Severni Ameriki, kjer je film v blagajne prinesel 81,7 milijona dolarjev (70,7 milijona evrov), na svetovni ravni pa naj bi s filmom zaslužili kar 248,7 milijona dolarjev (215,3 milijona evrov).

Zgodba sledi študentki književnosti Anastasii Steele (Dakota Johnson), ki naredi uslugo svoji sostanovalki in namesto nje opravi intervju s premožnim in uspešnim poslovnežem Christianom Greyjem (Jamie Dornan). Zaplete se v strastno razmerje, ki ga ogrožata Christianova preteklost in obsesivna potreba po kontroli in nadvladi. Proračun filma je znašal 40 milijonov ameriških dolarjev.

Slovenski kinematografi so vstopnice za film ponujali že tri mesece pred njegovim prihodom na velika platna. Skupno so v predprodaji prodali več kot 13.000 vstopnic, so sporočili iz Karantanija Cinemas. Premiera je bila v noči s srede na četrtek.