aki 1 Odkrito.si

Pevec skupine Parni valjak v smrtni nevarnosti?

denise dame Svet24.si

VIDEO: Okajena na oder

Ana Nikolić obrez Svet24.si

FOTO: Fatalne ženske srbske in črnogorske mafije

Brdo pri Kranju Svet24.si

FOTO: Incident na Brdu pri Kranju: srbska ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

princ william in kate Njena.si

Tako se je Kate poklonila princesi Diani

MARAAYA 1 (neobrezana) (1 of 1) Njena.si

Maraya: Nasmejana in skrivnostna

Magazin

Pr'Hostar drugi najbolj gledani slovenski celovečerec

Deli na:
Pr'Hostar drugi najbolj gledani slovenski celovečerec

Foto: Karantanija Cinemas/Kolosej

Komedija Pr'Hostar režiserja Luke Marčetića je postala drugi najbolj gledani celovečerni film samostojne Slovenije. V enajstih tednih rednega predvajanja jo je videlo dobrih 185.000 gledalcev.

Film si je prislužil tudi tretjo veliko zlato rolo, ki jo za preseženih 175.000 gledalcev podeljujeta Kolosej in Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev.

Celovečerni prvenec režiserja Marčetića, ki že od začetka predvajanja podirala rekorde, se je na drugo mesto najbolj gledanih slovenskih filmov zavihtel ta konec tedna in tako po gledanosti prehitel film Petelinji zajtrk (2007), ki beleži obisk 183.269 gledalcev, so sporočili iz Karantanija Cinemas.

"Številke so dokaz, da so ljudje lačni komedije, in film je dokaz, da smo mladi lačni izzivov," besede igralca, scenarista in producenta Gorana Hrvaćanina povzema sporočilo za javnost.

Igralec, scenarist in izvršni producent Dejan Krupić pa je dodal: "Vsem obiskovalcem kina bi se radi zahvalili za izjemno podporo in tako množičen obisk kinodvoran. Niti v najlepših sanjah nismo pomislili, da bo naš film doživel tak uspeh in postal pomemben del slovenske filmske kulture."

Komedija Pr'Hostar je med drugim z 28.160 gledalci zabeležila največji otvoritveni konec tedna leta 2016, Marčetić pa je osvojil rekord otvoritvenega vikenda med slovenskimi režiserskimi prvenci. Poleg tega je že v otvoritvenem vikendu osvojila prvo zlato rolo za 25.000 gledalcev, prvo veliko zlato rolo za 125.000 gledalcev pa v štirih vikendih.

Spletna serija Pr'Hostar je pred štirimi leti postala pravi slovenski YouTube fenomen. Ustvarjalna ekipa, ki jo je širša javnost spoznala v skečih, kot so Car, Krastać in Carice, je posnela prigode gorenjskih gaunarjev s sočnim besediščem in zabavnimi liki. Medtem ko so videi beležili polmilijonske in celo milijonske oglede, so ustvarjalci pripravljali svoj prvi celovečerni film.

Komedija gledalca popelje na idilično gorenjsko podeželje v majhen hotel Pr'Hostar, ki posluje razmeroma slabo. Za njegovo klavrno stanje je v veliki meri odgovoren stiskaški in pogoltni direktor, delež krivde pa neizpodbitno nosi tudi svojeglavo osebje.

Ko na vrata hotela potrka tuj kupec dvomljivega slovesa, se zaposleni zbojijo za svoje službe. Odločno vzamejo stvari v svoje roke in skušajo sabotirati prodajo.