Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenci v letu 2015 v kina drli zaradi risank, seksa in hitrih avtomobilov

Deli na:
Slovenci v letu 2015 v kina drli zaradi risank, seksa in hitrih avtomobilov

Foto: Arhiv Reporterja

Prva štiri mesta najbolj gledanih filmov so konec leta tako v kinocentrih Kolosej kot v kinodvoranah Cineplexx enaka. Največ gledalcev so v kina pritegnili Minioni, na drugo mesto se je zavihtel film Petdeset odtenkov sive, na tretje Hitri in drzni 7, na četrto pa film z Jamesom Bondom Spectre. Najbolj gledan slovenski film je Šiška Deluxe.

Na peto mesto Kolosejeve lestvice se je uvrstil Jurski svet, Cineplexxove lestvice pa Hotel Transilvanija 2. Iz obeh kinematografov so opozorili, da se bo lestvica kmalu spremenila predvsem zaradi sedmega dela Vojne zvezd. V kinematografih so prepričani, da se bo film, ki je premiero doživel 16. decembra, v kratkem uvrstil med pet največjih uspešnic.

Med slovenskimi filmi je največ pozornosti pritegnila komedija Jana Cvitkoviča Šiška Deluxe z zgodbo o treh prijateljih, ki se odločijo, da bodo skupaj odprli picerijo. Drugo mesto največje gledanosti v Koloseju je zasedel film Postali bomo prvaki sveta v režiji Darka Bajića, tretje Šuplje priče - the movie - Zdej te je, a zdej te ni režiserja Samira Bajrića, četrto grozljivka Tomaža Gorkiča Idila, peto pa komedija Janeza Burgerja Avtošola.

Na drugem mestu Cineplexxove lestvice najbolj gledanih filmov se je uvrstila Gorkičeva Idila, na tretje Utrip ljubezni Borisa Petkovića, na četrto glasbeni dokumentarni film Kdo = Mi2?, na peto pa mladinski film Blaža Završnika Julija in Alfa Romeo.

V mestni kinodvorani Kinodvor, ki strmi k art oziroma nekomercialni filmski produkciji, so največ obiskovalcev zabeležili pri glasbenem dokumentarcu o Amy Winehouse. Na drugo mesto se je uvrstil film provokativnega švedskega režiserja Rubena Ostlunda Višja sila, na tretje otroški Bacek Jon film, na četrto film Igra imitacije o Alanu Turingu, ki je razbil kodo nacističnega šifrirnega stroja Enigma, na peto mesto pa film o krhkosti ljubezni in zakona z naslovom 45 let.