vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

naya-rivera, avtomobil, izginotje Svet24.si

Med iskalno akcijo za pogrešano igralko naleteli ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

aleš hojs, janez janša, igor bavčar Svet24.si

Pravljica iz kraljestva Trstenjakove o ...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Magazin

Obujamo leto 2014: Filmi, ki so pritegnili največ gledalcev

Deli na:
Obujamo leto 2014: Filmi, ki so pritegnili največ gledalcev

V kinocentru Kolosej je v letošnjem letu največ gledalcev pritegnila biografska kriminalna drama Volk z Wall Streeta, v kinodvoranah Cineplexx se je na prvo mesto zavihtela komedija Butec in butec da, v ljubljanskem Kinodvoru pa so gledalci največ zanimanja izkazali za film Grand Budapest hotel.

Omenjeni zmagovalci v posameznih kinodvoranah se nanašajo na obdobje do sredine decembra, podrobnejši podatki o številu gledalcev na nacionalni ravni za leto 2014 pa bodo predvidoma na voljo šele proti koncu januarja.

Kinodvorane v Koloseju so v tem letu do sredine decembra - po vrstnem redu do petega mesta - najbolj napolnili še družinska animirana pustolovščina Rio 2, komedija Sosedi, animirana pustolovščina Čebelica Maja in akcija Lucy.

Nadaljevanje velike animirane uspešnice Rio, celovečerna risanka o Čebelici Maji in Volk z Wall Streeta, v katerem je nastopila tudi slovenska igralka Katarina Čas, so bili med petimi najbolj zaželenimi filmi tudi v Cineplexxu, čeprav v nekoliko drugačnem vrstnem redu: uvrstili so se na tretje, četrto oziroma peto mesto.

Drugo mesto največje gledanosti v Cineplexxu pa je zabeležilo drugo poglavje epske animirane trilogije Kako izuriti svojega zmaja 2.

Tudi v mestni kinodvorani Kinodvor, ki se ozira v nekomercialno filmsko produkcijo, se je animirana pustolovščina Kako izuriti svojega zmaja 2 uvrstila med pet najbolj gledanih filmov, natančneje na peto mesto.

Prvo mesto po številu gledalcev v mestnem kinu je osvojil film Grand Budapest hotel, drugo Okus po ljubezni, tretje Poti in četrto mesto film Abeceda, so za STA povedali v omenjenih kinematografih.

 
Loading...