stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Maske demokracije med najbolj gledanimi filmi v kinematografih

Deli na:
Maske demokracije med najbolj gledanimi filmi v kinematografih

Foto: Arhiv Reporterja

Dokumentarni film Maske demokracije je po navedbah spletne strani Cinemanie, ki zbira podatke o številu gledalcev, med najbolj gledanimi filmi v slovenskih kinematografih.

Film Maske demokracije, ki je mednarodni projekt, nastal v okviru prizadevanj širše mednarodne iniciative, in ki opozarja na problem neuspele tranzicije v postkomunističnih državah, si je prvi teden predvajanja (od 17. do 23. aprila) ogledalo 1.219 gledalcev, kar ga po podatkih Cinemanie uvršča na 6. mesto najbolj gledanih filmov, takoj za trilerjem Transcedenca z Johnnyjem Deppom v glavni vlogi in pred romantično pustolovščino Razcepljeni z Evanom Daughertyjem in Vanesso Taylor. Najbolj gledana filma v omenjenem tednu sta sicer bila Rio 2 in Noe. Sicer si je Maske demokracije prvi vikend predvajanja ogledalo 477 gledalcev, po tem kriteriju pa je uvrščen na 10. mesto.

Film, ki Slovenijo prikazuje na začetku osamosvojitve kot zgled, kako socialistični narod, ki ga je usmerjal komunistični režim, preobraziti v demokratičnega, kasneje pa se je pokazalo, da je šlo pri prehodu iz centraliziranega komunističnega režima v demokracijo nekaj zelo narobe, je bil sicer tretja najbolj uspešna novost v kinematografih v obdobju med 17. in 23. aprilom, pred Palačo strahov 2 in za Razcepljenimi. Dominantni mediji so sicer pred dnevi namigovali, da dvorane, v katerih vrtijo film Maske demokracije, precej samevajo. Uradni podatki zdaj to demantirajo.

Podatkov za drugi teden predvajanja še ni.