mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Slovenska levica je v prostem padu. Po odstopu Židana je naslednji na vrsti Luka Mesec!

Deli na:
Slovenska levica je v prostem padu. Po odstopu Židana je naslednji na vrsti Luka Mesec!

Dr. Maja Sunčič - Foto: Primož Lavre

Luka Mesec jaha na kolesarskih vstajah in zahteva predčasne volitve, a so mu v resnici šteti dnevi. Zase misli, da je večen, pa ne bo. V politiki se svaljka že skoraj celo desetletje, a kljub vsej propagandi levih medijev ni uspel doseči nobenega preboja.

Mescu in njegovi Levici nič ne pomaga, da levi dominantni mediji spet na minuto spremljajo »njihove« kolesarske proteste, podobno kot med vstajami 2012–2013. Ali da je imel tudi včeraj spet glavno besedo na TV Slovenija. Naklada, a nič ne pove. Bolj ko se Mesec, Tomićeva in Kordiš silijo, manj jih ljudje podpirajo, saj so se naveličali njihove bedne ideologije, popoprane z bombastičnimi in vulgarnimi izjavami v tri krasne.

Tudi po javnomnenjskih anketah Meščeva Levica stagnira malo nad parlamentarnim pragom, čeprav Mesca dominantni levi mediji na čelu z RTV Slovenija kujejo v zvezde. Ravno nasprotno velja za Janšo, ki ga levi mediji nabijajo z vsemi topovi, vendar se kljub temu giblje na podobnih ravneh podpore pri vrhu anket. Če bi levi dominantni mediji Janševo SDS tako hvalili kot Levico, potem bi Janša res postal slovenski Orban z absolutno večino glasov na volitvah!

V bistvu je Mesec garant Janše na oblasti. Mesec poziva h kolesarskim protestom in Janši očita avtoritarno politiko, sam pa na levici po političnem slogu najbližje avtoritarnemu slogu politike. Kar je pokazal že v koaliciji s Šarcem, ko je takrat le z devetimi poslanci koalicijo vseskozi izsiljeval po principu my way or highway – vse bo po moje ali pa zbogom! Ker vse vendarle ni bilo po Meščevo, je odvihral iz Šarčeve koalicije in Janši odprl avtocesto do oblasti.

Za Mesca je poenotenje, da vsi mislijo isto kot on! Mesec je res konstruktiven – sodeluje lahko le s samim seboj. Hkrati druge obtožuje, da vodijo politiko avtoritarnosti?! Slovenska levica je z Mescem in njegovo druščino skrajnih levičarjev obsojena na ekstremizem, neenotnost in zdraharstvo, kar smo videli zlasti pod Šarčevo vlado, slovenska politika pa na skrajneže in populiste.

Zdaj si Mesec še ošabno domišlja, da bodo tudi Janša, desnica in kar cela Slovenija plesali, kot bo on hotel. Tako na svoji FB profilu Janševo vlado obtožuje neenotnosti, saj so se po njegovem drugod po EU politiki poenotili zaradi koronakrize, le pri nas tega ni: »V času, ko so takorekoč vse evropske vlade uspele poenotiti državljane, je vladi uspelo zanetili največji upor po letu 2012.«

Mesec od vseh zahteva poenotenje, samo on stoji s svojo četici skrajnih levičarjev na okopih in se nikoli ne premakne niti za milimeter od svoji ekstremističnih zahtev. Potem se cmera, da ni poenotenja. Pa saj so ravno Mesec in njegova četica skrajnih levičarjev na čelu s Kordišem in Tomićevo glavnih vir neenotnosti na levici in na sploh v državi!

Danes, ko Janševa vlada ne varčuje in dobesedno razmetava proračunski denar na vse strani, Mesec in njegova stranka znova pumpajo ulične vstaje na kolesih. Kaj sploh hoče Mesec in njegova četica levih skrajnežev!? A to, da nas Janša še bolj zadolži!? 

Na politično hinavščino Meščeve Levice trčimo dobesedno na vsakem koraku. Tako Levica na svojem FB profilu sporoča, da ima Slovenija med koronakrizo »drugi največji skok brezposelnosti v EU« (21. maj 2020). Hkrati s predlogom zakona za zaprtje trgovin ob nedeljah hkrati sama spodbuja brezposelnost.

Ta teden je upravni odbor Trgovinske zbornice jasno povedal, da bi morali v kriznih razmerah spodbujati porabo in sprejemati ukrepe za ohranjanje delovnih mest, ne pa uzakoniti predlog Levice, ki bi pomenil tudi do 10-odstoten upad prihodka trgovine in ogrozil številna delovna mesta. Levica se prikazuje za zaščitnico delavcev, dejansko pa uničuje delovna mesta! In to v času krize, ko se po 31. maju pričakuje val odpuščanja delavcev in šteje vsako delovno mesto.

A Mesca to ne omaje, da bi pomislil, kaj je narobe z njim in njegovo politiko. Kako globoko je v resnici zavozil Mesec s svojo Levico, kaže prav njihovo podpihovanje kolesarskih protestov. Meščeva Levica je izšla iz vstajniškega gibanja v obdobju 2012/13, ko so vstajniki na ulicah kričali proti tedanji Janševi vladi zaradi varčevalne politike.

Danes, ko Janševa vlada ne varčuje in dobesedno razmetava proračunski denar na vse strani, Mesec in njegova stranka znova pumpajo ulične vstaje na kolesih. Kaj sploh hoče Mesec in njegova četica levih skrajnežev!? A to, da nas Janša še bolj zadolži!? 

Kako nizko je padel Mesec, smo se lahko prepričali v njegovem nedavnem zapisu na FB »Ošabnosti bo kmalu odzvonilo«, v katerem je priznal, da celo njegov znanec, ki ne podpira Janše, meni, da ta dobro vodi vlado v koronakrizi (17. 5. 2020)!

Za Mesca huje res ne bi moglo biti. Najprej je Janšo pripeljal na oblast, ko je zminiral Šarčevo koalicijo, zdaj pa vse bolj stagnira tudi po javnomnenjskih anketah, namesto da bi mu v opoziciji v času krize priljubljenost rastla. Po vsem temu kolapsu Mescu še njegovi znanci odrekajo podporo.

Za Mesca huje res ne bi moglo biti. Najprej je Janšo pripeljal na oblast, ko je zminiral Šarčevo koalicijo, zdaj pa vse bolj stagnira tudi po javnomnenjskih anketah, namesto da bi mu v opoziciji v času krize priljubljenost rastla.

Ko je Janševa vlada s 15. majem preklicala epidemijo in napovedala konec protikriznih ukrepov po 31. maju, so v Meščevi Levici takoj zagnali vik in krik ter pozvali k nadaljevanju kolesarskih protestov z zahtevo, da se vladni ukrepi nadaljujejo tudi po 31. maju v junij.

Mesec na eni strani podpira kolesarske proteste proti Janševi vladi zaradi neustreznega odziva vlade na krizo, na drugi strani Levica zahteva podaljšanje teh istih »zanič« ukrepov tudi v junij. Pa kaj sploh hoče ta zmedeni Mesec!? Daj, odloči se že enkrat, ali so vladni protikrizni ukrepi dobri ali slabi!

Pika na i zblojenosti Mesca in njegovih skrajnežev iz Levice je njihova podpora kolesarskim protestom z utemeljitvijo: »Represivni organi naj začnejo spoštovati pravico do svobodnega govora.« A ja? Isti Mesec namreč toži medije zaradi kritičnega pisanja o njemu kot javni osebnosti, zdaj pa preko ulice zahteva svobodo govora. Tudi drugi člani Levice novinarjem grozijo s tožbami, ker sami tako spoštujejo pravico do svobode govora, a ne, Mesec?

Da bo mera polna, Mesec podžiga ulične proteste in se sklicuje na temeljne človekove pravice in svoboščine, hkrati pa njegova stranka na čelu z Kordišem in Tomićevo do zadnje kaplje krvi podpira avtoritarni Venezuelski režim Nicolasa Madura, ki z vojsko in policijo krvavo obračunava z uličnimi protestniki. A hoče Mesec Slovenijo preko ulice v resnici spremeniti v avtoritarno Venezuelo!?

Po vsem tem ni čudno, da Levica stagnira. Mesec je ena najbolj negativnih osebnosti v slovenski politiki. Je vedno bolj star politični obraz. Kot politik izžareva negativno energijo. Ne premore niti trohice karizme. Neenotnost, ošabnost, ekstremizem in avtoritaren slog politike so del njegove negativnosti.

V Meščevi Levici podžigajo ulične proteste in se pretvarjajo, da so za ljudi, še zlasti za nizke sloje, v bistvu pa so skupina odtujenih ošabnežev, ki so jih volivci že zdavnaj spregledali. Zato je njihovi goreči želji, da postanejo vodilna leva stranka na Slovenskem, odzvonilo.