profimedia-0890030370 Svet24.si

Na Luni odkrili jamo, primerno za izgradnjo stalne...

alaya, portorož, požar Svet24.si

Foto: Žalostni prizori iz Portoroža, a lastnik ...

1695038455-dsc08594-1695038390241 Necenzurirano

Kaj vse po poplavah preiskuje policija: posle z ...

Andrej Voncina-fb Reporter.si

Bomba za vernike: razrešen in suspendiran ...

bedak Ekipa24.si

Oprostite izrazu, ampak kakšen bedak! Nek ...

Petra Kraljev Njena.si

Botri: 'Milica' srečno zaljubljena v rokometaša

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Kolumnisti

Če bi se Janša umaknil Logarju, bi SDS verjetno zmagala na volitvah in brez problemov sestavila prihodnjo vlado

Deli na:
Če bi se Janša umaknil Logarju, bi SDS verjetno zmagala na volitvah in brez problemov sestavila prihodnjo vlado

Igor Kršinar - Foto: Primož Lavre

Anže Logar je s svojo javno tribuno sporočil, da ima veliko večji koalicijski potencial od svojega strankarskega šefa Janeza Janše, ki mu doslej nikoli ni uspelo sestaviti koalicije z SD.

Z naslovom Slovenija v razvojnih megatrendih se je začela prva javna tribuna društva Platforma sodelovanja, ki ga je ustanovil poslanec in predsednik sveta SDS ter nekdanji »neodvisni« predsedniški kandidat Anže Logar. Javne tribune bodo po njegovih besedah potekale dobro leto, nato pa bodo razmislili tudi o novi stranki. »To je odvisno od tega, koliko ima aktualna politika rešitev za dileme, o katerih se bomo pogovarjali na javnih tribunah Platforme,« je odgovoril Urošu Slaku, voditelju oddaje 24ur zvečer na POP TV.

Foto: Bobo - Janez Janša in Anže Logar

Bolj kot gospodarstveniki, ki so nastopili na prvi javni tribuni, so bili zanimivi poslušalci. Iz SDS je prišla le njegova poslanska kolegica Eva Irgl, ki je bila med ustanovnimi člani Platforme, drugih vidnejših veljakov stranke pa Logar ni pogrešal, saj bi »potem lahko rekli, zdaj pa vidite, kdo deluje v ozadju.« Tudi iz NSI je prišel zgolj nekdanji minister Mark Boris Andrijanič, prav tako ustanovni član, ki pa bolj kot v NSI spada k Logarju. Veljaki NSI se javne tribune niso udeležili, ker se najbrž zavedajo, da je morebitna Logarjeva stranka projekt za uničenje NSI. Pričakovano je bil tam predsednik SLS Marko Balažic, ki bi se rad priključil k Logarjevi listi, saj sami v stranki ne zmorejo prestopiti parlamentarnega pragu.

Anže Logar je s svojo javno tribuno sporočil, da ima veliko večji koalicijski potencial od svojega strankarskega šefa Janeza Janše, saj slednjemu doslej nikoli ni uspelo sestaviti koalicije s SD in verjetno tudi v prihodnje ne bo.

Glavna atrakcija pa so bili poslušalci iz SD, prišla sta nekdanji minister Dejan Prešiček, nekdanja ministrica Anja Kopač, nekdanja prva dama ljubljanske SD in nato ljubljanske ekonomske fakultete Metka Tekavčič in nekdanji minister Jernej Pikalo, slednji je tudi ustanovni član Platforme, med nastopajočimi gospodarstveniki pa je bil tudi njihov član Dušan Olaj, ki je prav tako ustanovni član društva. Njihovo udeležbo je javno branila tudi prva dama SD Tanja Fajon. S tem je najbrž sporočila, da so odprti za sodelovanje z Logarjem in da bi z njim lahko sodelovali tudi v vladi.

Po drugi strani pa je Anže Logar s svojo javno tribuno sporočil, da ima veliko večji koalicijski potencial od svojega strankarskega šefa Janeza Janše, saj slednjemu doslej nikoli ni uspelo sestaviti koalicije s SD in verjetno tudi v prihodnje ne bo. Že na predsedniških volitvah mu je Logar dokazal, da lahko zbere več glasov kot SDS pod Janševim vodstvom. Če bi se mu Janša umaknil, bi zelo verjetno SDS zmagala na volitvah in po njih brez problemov sestavila prihodnjo vlado. V kolikor pa bo ustanovil svojo stranko in z njo nastopil na volitvah, bodo vsi vedeli, da je Janšev satelit, zato bo težko pridobil nove volivce in bo najbolj posegal v volilni bazen SDS in NSI.