Prijavljeni ste kot
3. jul. 2022
Po besedah agrarnega ekonomista dr. Črtomirja Rozmana je po eni strani tudi dobro, da gredo cene hrane tako navzgor. Tako se bodo ljudje bolj zavedali pomena pridelave. Rozman opozarja, da motnje z oskrbo hrane v Evropi v bodoče niso izključene.
30. mar. 2020
Kriza, ki jo je v svet pognal virus Covid-19, je prizadela vse. Vse nas, ki prebivamo v Sloveniji, vse gospodarske dejavnosti, vsako poro naše družbe. V razmerah, ko je možnost okužbe velika in je upravičeno in popolnoma nujno spoštovanje vseh omejitvenih ukrepov o gibanju in srečevanju, vsi iščemo hitre in učinkovite rešitve, ki lahko prebivalstvu Slovenije pomagajo.
18. mar. 2018
V Sloveniji smo po končnih podatkih statističnega urada v tržnem letu 2015/2016 proizvedli 823.100 hektolitrov vina, medtem ko smo ga popili 827.400 hektolitrov. Stopnja samooskrbe se je v primerjavi s predhodnim letom zvišala in je dosegla 99,5 odstotka. Povprečen Slovenec je spil 39,3 litra vina. Slovenci imamo sicer najraje bela vina.