Prijavljeni ste kot
2. nov. 2024
V peti oddaji Kralj svoje kuhinje, ki si jo lahko ogledate vsak ponedeljek ob 20.00 na Aktualu, se je Ajda Mlakar odpravila v njeno rodno Zasavje, v Podkum, v gostilno Pr Čop, kjer kraljuje kuharski mojster Lojze Čop. Za kuharski izziv mu je prinesla svinjsko ribico, grah, korenje, mlad krompir in bel balzamični kis. Lojze je povedal, da ima svinjino rad, ker je lokalna, okusna in dobra. Pri svinjski ribici je treba paziti, da se ne prepeče, ker je potem pusta. Mlad krompir sta z Ajdo nadevala s slanino in sirom in ga gratinirala v pečici.
24. mar. 2019
Lojze Čop je pred leti pri triindvajsetih postal najmlajši slovenski kuharski mojster. Ljubezen do tega poklica je dozorevala doma v družini, kajti izvrstni kuharici sta tudi njegova babica Marija - Mici Čop in njegova mami Marija - Ija Čop. Čeravno se je Lojze v otroških letih sprva bolj zanimal za avtomehaniko, se je vendarle odločil za poklic kuharja.
20. jan. 2019
Lojze Čop je pred leti pri triindvajsetih postal najmlajši slovenski kuharski mojster. Ljubezen do tega poklica je dozorevala doma v družini, kajti izvrstni kuharici sta tudi njegova babica Marija - Mici Čop in njegova mami Marija - Ija Čop.