Čeravno se je Lojze v otroških letih sprva bolj zanimal za avtomehaniko, se je vendarle odločil za poklic kuharja. Pa bi bilo lahko drugače, saj se je njegova družina poleg gostinstva in trgovine ukvarjala tudi s prevozništvom. Temu je ostala zvesta njegova starejša sestra Sabina. Na srečo vseh, ki uživamo v okusno pripravljeni hrani, se je Lojze odločil za kuharja.
Gostinska dejavnost Čopovih na Podkumu, približno na pol poti med Zagorjem in Radečami, se je začela v letu 1964.
Izkušnje je pridobival pri uglednih domačih kuharjih in tudi na Islandiji, po uspešno opravljenih izpitih pa je star komaj triindvajset let postal najmlajši kuharski mojster v Sloveniji.
Zadnja leta je pri Čopu zaposlenih okrog osem ljudi, včasih pa za velike dogodke potrebujejo tudi petdeset in več usposobljenih oseb.
V domači restavraciji, kjer goste lahko vsak dan postrežejo, dajejo velik poudarek kakovosti in izvoru sestavin, ki so osnova vseh jedi.
VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24