Reporter
E-novice
Digitalna naročnina
Reporter
Naroči

Gurman: Lojze Čop, kuharski mojster iz Podkuma


Lojze Čop je pred leti pri triindvajsetih postal najmlajši slovenski kuharski mojster. Ljubezen do tega poklica je dozorevala doma v družini, kajti izvrstni kuharici sta tudi njegova babica Marija - Mici Čop in njegova mami Marija - Ija Čop.

lojze cop.jpg
arhiv Lojzeta Čopa
Lojze Čop, kuharski mojster iz Podkuma.

Igor Gošte
 

Velikost pisave

Manjša
Večja
 

Čeravno se je Lojze v otroških letih sprva bolj zanimal za avtomehaniko, se je vendarle odločil za poklic kuharja. Pa bi bilo lahko drugače, saj se je njegova družina poleg gostinstva in trgovine ukvarjala tudi s prevozništvom. Temu je ostala zvesta njegova starejša sestra Sabina. Na srečo vseh, ki uživamo v okusno pripravljeni hrani, se je Lojze odločil za kuharja.

Gostinska dejavnost Čopovih na Podkumu, približno na pol poti med Zagorjem in Radečami, se je začela v letu 1964.  



Izkušnje je pridobival pri uglednih domačih kuharjih in tudi na Islandiji, po uspešno opravljenih izpitih pa je star komaj triindvajset let postal najmlajši kuharski mojster v Sloveniji.

Zadnja leta je pri Čopu zaposlenih okrog osem ljudi, včasih pa za velike dogodke potrebujejo tudi petdeset  in več usposobljenih oseb.

V domači restavraciji, kjer goste lahko vsak dan postrežejo, dajejo velik poudarek kakovosti in izvoru sestavin, ki so osnova vseh jedi.

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.



VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

naslovka-03.jpg

Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.