Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zaradi pomanjkanja čipov odpovedan tudi ženevski avtomobilski salon 2022

Deli na:
Zaradi pomanjkanja čipov odpovedan tudi ženevski avtomobilski salon 2022

Slika je simbolična. - Foto: arhiv

Ženevskega avtomobilskega salona tudi prihodnje leto ne bo, so danes sporočili organizatorji. Razlog tokratne odpovedi so težave v avtomobilski industriji, ki se sooča z velikim pomanjkanjem čipov. Naslednja izvedba sejma je zdaj predvidena za leto 2023.

Kriza pomanjkanja čipov se bo najverjetneje zavlekla tudi v prihodnje leto, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v sporočilu za javnost dejal generalni direktor ženevskega avtomobilskega salona Sandro Mesquita. Pojasnil je, da v teh negotovih časih številne znamke nimajo pogojev, da bi se lahko zavezale pripravam na sejem, ki bi moral potekati med 19. in 27. februarjem 2022.

V intervjuju za švicarski časnik Agefi, ki je bil objavljen v ponedeljek, je Mesquita sicer dejal, da se bo sejem po dveh letih premora zaradi pandemije covida-19 vrnil, a da bo potekal v okrnjeni izvedbi, s približno šestdesetimi razstavljavci.

Zaradi posrednih in neposrednih posledic pandemije, kot sta omejitev potovanj in pomanjkanje čipov, pa je postalo jasno, da bo dogodek treba prestaviti, so zapisali organizatorji v sporočilu.



Ob pomanjkanju čipov ima avtomobilska proizvodnja nove prednostne prioritete, pravijo organizatorji, ki jim ne ostane drugega, kot da počakajo na leto 2023, piše AFP.

Vseeno pa ne nameravajo počivati, ampak bodo še naprej razvijali spletno platformo, ki so jo nameravali predstaviti že na sejmu prihodnje leto. Ta hibridna platforma bo združevala predstavitve s sejma in spletne dogodke, kar postaja vse večji trend. Zdaj jo bodo do leta 2023 še dodatno nadgradili.

Zaradi zdravstvene krize so organizatorji salona, ki običajno sprejme 600.000 obiskovalcev in na katerem je leta 2019 sodelovalo 160 razstavljavcev, morali odpovedati že izvedbi v letih 2020 in 2021.