reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Bolgariji ugrabili hčerko »kokainskega kralja«

Deli na:
V Bolgariji ugrabili hčerko »kokainskega kralja«

Foto: Reuters

V Sofiji so danes zjutraj ugrabili desetletno hčerko enega glavnih preprodajalcev kokaina v Bolgariji, Evelina "Brenda" Baneva. 48-letni Banev, nekdanji rokoborec, je bil zaradi pranja denarja - okoli dveh milijonov evrov, ki jih je zaslužil s prodajo mamil - februarja obsojen na sedem let in pol zapora.

Deklico so ugrabili trije zamaskirani moški, medtem ko je bila zjutraj na poti v šolo. Napadalci so streljali na avtomobil, v katerem se je peljala, in pri tem ranili šoferja, nato pa skupaj z deklico pobegnili.

Do ugrabitve je prišlo v luksuzni soseski Bojana na obrobju Sofije. Gre za prvo ugrabitev tako mladega otroka in tako "visokega profila" v Bolgariji, piše francoska tiskovna agencija AFP.

V letih 2008 in 2009 je sicer devetčlanska tolpa, imenovana "Drzni", v Bolgariji izvedla več kot deset ugrabitev. Njene člane so nato izsledili in obsodili na zaporne kazni.

Bolgarskega 'kokainskega kralja" Baneva, ki je trenutno v bolgarskem zaporu, čaka izročitev v Italijo, kjer se bo predvidoma še ta mesec začelo sojenje proti njemu. Za mafijsko družino 'Ndrangheta naj bi namreč v letih 2004-2007 v Evropo pretihotapil kar 40 ton kokaina iz Latinske Amerike.