Revija Reporter
Svet

Soočenje Petersona in Žižka bo intelektualni spopad stoletja

Aleš Žužek

7. apr. 2019 20:00

Deli na:

Jordan Peterson in Slavoj Žižek

Primož Lavre

To bo spopad med svetovno ikono konservativcev in svetovno ikono levice. Na kratko: soočenje Jordana Petersona in Slavoja Žižka.

V članku o dvoboju med zagovornikom marksizma Žižkom in zagovornikom kapitalizma Petersonom, ki bo 19. aprila letos v Torontu, pišemo tudi, kako boste lahko spremljali dvoboj v živo prek interneta in kdaj si boste lahko dvoboj ogledali zastonj na Youtubu.

Pojasnimo, zakaj se je Peterson velik občudovalec slavnega britanskega pisatelja Georga Orwella, ki je zaslovel z deli, v katerih je kritiziral komunizem in lažni socializem pripadnikov srednjega sloja.

Pišemo, kdaj je postal Žižek slaven v Sloveniji in kdaj je zaslovel tudi v tujini ter katera je bila njegova najbolj odmevna poroka.

Pojasnimo, zakaj je Žižek dobil vzdevek najbolj nevarni filozof na Zahodu in zakaj je leta 2004 dejal, da se bo izselil iz Slovenije.

V članku tudi pojasnimo, zakaj britanski tednik Economist dvoboj med Žižkom in Petersonom razglaša kot dvoboj lakanovca in jungovca in kaj to pomeni.

Pišemo tudi, kakšno povezavo imata slavna psihoanalitika Sigmund Freud in Carl Gustav Jung z dvobojem med Žižkom in Petersonom.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24