ota 02 Odkrito.si

Ota Širca Roš psihično ni pripravljena, druga ...

Alsin Levent Svet24.si

To je 35-letnik, ki je v nedeljo v grob poslal ...

Drevo življenja Petisvet.si

Drevo življenja v nas aktivira spomin na to, kdo ...

Sapa, hlad, mraz, jutro Svet24.si

Po fantastičnem vremenu zdaj manj obetavne novice

meghan markle 2 Svet24.si

Dekleta bi rada nadoknadila: visoko noseča Meghan...

Khloe Kardashian Najstnica.si

Tokrat ga je dokončno zapustila

sanja grohar s sinčkom Njena.si

Sanja Grohar: Materinstvo jo je povsem spremenilo

Slovenija

Jordan Peterson je levičarsko novinarko RTV Slovenija Špelo Kožar naredil za svetovno zanimivost

Deli na:
Jordan Peterson je levičarsko novinarko RTV Slovenija Špelo Kožar naredil za svetovno zanimivost

Foto: Bobo - Špela Kožar

Kanadski intelektualni zvezdnik in ikona konservativcev je med obiskom Slovenije opravil niz intervjujev s slovenskimi novinarji.

Kot kaže, pa se mu je najbolj vtisnila v spomin novinarka RTV Slovenije Špela Kožar. A na njeno smolo, ne zaradi tega, ker bi Petersona navdušila.

Kot vemo, ga je Kožarjeva v intervjuju, ki je bil objavljen v oddaji Studio City, vprašala tudi, ali je del enega odstotka (najbogatejših), nakar je Peterson odvrnil, da je, tako kot ona.

V pogovoru z Joejem Roganom, ki je objavljen tudi na youtubu in se ga je zdaj ogledalo že skoraj milijon ljudi, se je Petersonom spomnil nanjo, ko je beseda nanesla na temo enega odstotka (levičarsko-marksistični pogled na svet, ki deli družbo na en odstotek bogatih zatiralcev in 99 odstotkov zatiranih revnih ljudi, op. p.).

Foto: YouTube - Jordan Peterson je v oddaji Joeja Rogana govoril o Špeli Kožar.

»Pred dnevi sem govoril z novinarko, levičarsko novinarko (Peterson je uporabil izraz lefty), in to ne s preveč razgledano. Govorila je o enem odstotku. Jaz sem rekel, da če zaslužiš več kot 32 tisoč dolarjev na leto si del enega odstotka. Začudeno me je vprašala, kaj mislim s tem, da je del enega odstotka. Rekel sem, da je tako po svetovni statistiki in da je ona po tej statistiki del enega odstotka. Najprej je rekla, da ne verjame tej statistiki. Mislil sem si svoje in naj pač pogleda sama statistične podatke. Zanimivo je, da je zanjo oznaka enega odstotka zatiralcev veljala samo na ravni njene države. Takoj ko sem rekel, da mora razširiti svoj pogled na celotni svet in takrat je del težave in ne rešitve, je bilo to zanjo nevzdržno. Ni se mogla zamisliti, da je del populacije tistih, ki zatirajo, čeprav živi v zahodni državi in je dobro plačana novinarka. Živi tako rekoč privilegirano življenje.«

Petersonov intervju z Joejem Roganom (v angleščini, del o Špeli Kožar se začne okoli ene ure in 28 minut)

Loading...