Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jordan Peterson je levičarsko novinarko RTV Slovenija Špelo Kožar naredil za svetovno zanimivost

Deli na:
Jordan Peterson je levičarsko novinarko RTV Slovenija Špelo Kožar naredil za svetovno zanimivost

Špela Kožar - Foto: Bobo

Kanadski intelektualni zvezdnik in ikona konservativcev je med obiskom Slovenije opravil niz intervjujev s slovenskimi novinarji.

Kot kaže, pa se mu je najbolj vtisnila v spomin novinarka RTV Slovenije Špela Kožar. A na njeno smolo, ne zaradi tega, ker bi Petersona navdušila.

Kot vemo, ga je Kožarjeva v intervjuju, ki je bil objavljen v oddaji Studio City, vprašala tudi, ali je del enega odstotka (najbogatejših), nakar je Peterson odvrnil, da je, tako kot ona.

V pogovoru z Joejem Roganom, ki je objavljen tudi na youtubu in se ga je zdaj ogledalo že skoraj milijon ljudi, se je Petersonom spomnil nanjo, ko je beseda nanesla na temo enega odstotka (levičarsko-marksistični pogled na svet, ki deli družbo na en odstotek bogatih zatiralcev in 99 odstotkov zatiranih revnih ljudi, op. p.).

Foto: YouTube - Jordan Peterson je v oddaji Joeja Rogana govoril o Špeli Kožar.

»Pred dnevi sem govoril z novinarko, levičarsko novinarko (Peterson je uporabil izraz lefty), in to ne s preveč razgledano. Govorila je o enem odstotku. Jaz sem rekel, da če zaslužiš več kot 32 tisoč dolarjev na leto si del enega odstotka. Začudeno me je vprašala, kaj mislim s tem, da je del enega odstotka. Rekel sem, da je tako po svetovni statistiki in da je ona po tej statistiki del enega odstotka. Najprej je rekla, da ne verjame tej statistiki. Mislil sem si svoje in naj pač pogleda sama statistične podatke. Zanimivo je, da je zanjo oznaka enega odstotka zatiralcev veljala samo na ravni njene države. Takoj ko sem rekel, da mora razširiti svoj pogled na celotni svet in takrat je del težave in ne rešitve, je bilo to zanjo nevzdržno. Ni se mogla zamisliti, da je del populacije tistih, ki zatirajo, čeprav živi v zahodni državi in je dobro plačana novinarka. Živi tako rekoč privilegirano življenje.«

Petersonov intervju z Joejem Roganom (v angleščini, del o Špeli Kožar se začne okoli ene ure in 28 minut)