pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Se Donald in Melania vračata v Belo hišo?

Deli na:
Se Donald in Melania vračata v Belo hišo?

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump in bivša prva dama Melania Trump - se vračata v Belo hišo? - Foto: Profimedia

Američani v moderni dobi še nikoli niso bili priča temi dveh predsedniških kandidatov, ki bi za krepkih devet mesecev okupirala njihova življenja. Še posebno zato, ker si v resnici ne želijo ne enega ne drugega. Izbiranje v strankah se je uradno komaj začelo, toda če ne bo usodnih zasukov, bomo do jeseni priča soočanju demokratskega predsednika Joeja Bidna in njegovega republikanskega predhodnika Donalda Trumpa.

Joe Biden naj bi bil tisti, ki nikogar zares ne navduši, a vsak del koalicije opominja, da se morajo razumeti, če ne želijo zmage Trumpa. Dobra novica za Bidna je vse več znakov, da so Američani vendarle začeli zaznavati krepitev gospodarstva.

Jasno je, da bo Trumpova kampanja potekala med zborovanji in sodnimi dvoranami. Čeprav nekdanjemu predsedniku ni treba sedeti na razpravah, je ugotovil, da so odlična brezplačna propaganda.

Za pot nazaj v Belo hišo jeseni Trump potrebuje široko koalicijo, ne samo najbolj zveste MAGA privržence. Toda šibka podpora med neodvisnimi in zmernimi volivci, ki so ga zapustili že 2020, daje precejšnjo težo zbadljivki republikanske tekmice Nikki Haley, da je »Trump edini republikanec v državi, ki ga Joe Biden lahko porazi«.

Do glasovanja je še dolgih 281 dni, ki bodo izmozgali potrpežljivost Američanov. Zgodi se lahko marsikaj, nenazadnje v tekmi dveh starostnikov ne bi bilo nenavadno niti to, da kdo od njiju – ali celo oba – ne dočaka 5. novembra.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24