nelly-in-ashanti Svet24.si

Presenečenje! Nelly in Ashanti sta se "na ...

pot na rakovo jelšo Svet24.si

Zakonca Bajželj odhajata v hišni pripor, ...

euro-2024 Necenzurirano

Kaj obleči za München ali katera je nacionalna ...

rtv slovenija protest bobo Reporter.si

Kdo je »junak« na RTVS, ki se vsak dan vozi 140 ...

mestna hiša Ekipa24.si

Spektakularni posnetki z vrha! Tako je videti ...

PodZvezdami_MajaKeuc_15_06_24_FotoAnaRojcPhoto-42 Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

slovenija navijaci nogomet 224 pm Ekipa24.si

Kakšni prizori iz Münchna!! Slovenski navijači ...

Slovenija

Zdaj je znano, s čim je Logar tako razburil Janšo, da ga je izobčil

Deli na:
Zdaj je znano, s čim je Logar tako razburil Janšo, da ga je izobčil

Nesporni lider SDS Janez Janša, v klopeh Anže Logar in Eva Irgl. - Foto: Robert Balen

Poslanec Anže Logar naj bi 10. marca lani nastopil kot tajna priča pred preiskovalno komisijo, ki preiskuje sporno financiranje SDS in njenih medijskih podaljškov.

O tem so takrat poročali na portalu N1, saj je njihova novinarka naključno opazila Logarja na poti v »tiho sobo« državnega zbora, kjer potekajo tajne seje, čeprav SDS sploh nima članov preiskovalne komisije. Po novinarkinem preverjanju, zakaj je bila seja v »tihi sobi«, je zvedela, da so tam zaslišali tajno pričo.

Tajna priča Anže Logar

Preiskovalna komisija je sprva nameravala kot pričo zaslišati poslanca SDS Zorana Mojškerca, vendar jih je ta obvestil, da se zaradi službene poti v Bahrajn seje ne more udeležiti. Mojškerc je namreč do izvolitve za poslanca vodil podjetje Geopolar, ki je od mestne občine Ljubljana od leta 2019 do 2022 prejelo dobrih 41.000 evrov za seminarje za svetniško skupino SDS, za katere se je izkazalo, da jih sploh niso izvedli.

Predsednik mestnega odbora SDS v Ljubljani je bil v tistem času Logar, zato je povsem mogoče, da ga je komisija povabila za pričo. Čeprav njena takratna predsednica Mojca Šetinc Pašek te informacije ni potrdila, a tudi ne ovrgla, pa je novinarka od drugih članov komisije zvedela, da je bil tajna priča prav Logar. Kaj je komisiji povedal, ni znano, saj dokumenti niso javni.

Je Logar namočil kolege iz SDS?

To pa prišlo na ušesa tudi SDS in vznejevoljilo njenega predsednika Janeza Janšo. V nedavnem intervjuju za strankarski tednik Demokracija ga je urednik vprašal: »Krožijo govorice, naj bi bil prav Logar pred to preiskovalno komisijo namočil svoje kolege. Pred komisijo naj bi nastopil kot tajna priča. Veste kaj o tem?«

Janša je odgovoril: »V vmesnem poročilu res nastopa neka tajna priča, ki pa ni razkrita. Po zakonu imamo vsi poslanci in zadolženi strokovni sodelavci pravico do vpogleda v gradiva preiskovalnih komisiji, tudi ko gre za interno dokumentacijo. Kljub temu je sedanja predsednica preiskovalne komisije Tamara Vonta vodji naše poslanske skupine dostop zavrnila. Enako so zavrnili dostop strokovnemu sodelavcu, ki pokriva to komisijo. Dejansko nekaj skrivajo, in to protizakonito. Ko gre za tajno pričanje, je treba vedeti, da tega ne določi komisija sama, ampak da se mora s tem strinjati tudi tisti, ki priča, oziroma se običajno tajna priča ponudi sama.«

Medijski linč Logarja

Sledil je medijski linč na Logarja v strankarskem portalu Nova24TV: »Smo pa dobili informacije, da je bil Logar nedavno ponovno 'tihi gost' komisije. Prav iz tega konteksta je vprašanje Logarjeve udeležbe na seji preiskovalne komisije toliko bolj pereče. Novinarsko vprašanje, ali se je dejansko udeležil seje, smo mu poslali na več njegovih elektronskih naslovov. Odgovora še nismo prejeli.«

Se je pa Logar včeraj oglasil na facebooku in spomnil na prvo obletnico ustanovitve Platforme sodelovanja. Pohvalil se je s kar 544 člani strokovnega sveta in povabil na druženje 7. junija od 17. ure dalje v lokalu Lana's corner, zraven novih prostorov SD.