Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Prav času volitev čaka Berlusconija sodba v primeru »bunga bunga«

Deli na:
Prav času volitev čaka Berlusconija sodba v primeru »bunga bunga«

Foto: Reuters

Sojenje bivšemu italijanskemu premier Silviu Berlusconiju v primeru "bunga bunga" se bo verjetno končalo februarja, je danes sporočilo sodišče v Milanu. To za Berlusconija ni preveč dobra novica, saj bodo istega meseca v Italiji parlamentarne volitve, na katerih želi ostareli milijarder znova kandidirati.

76-letni Berlusconi je obtožen, da je plačal za spolni odnos z mladoletnico in zlorabil položaj, ko je pritiskal na policijo, naj izpusti dekle, osumljeno kraje, češ da gre za nečakinjo takratnega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka.

Sodišče v Milanu je danes napovedalo, da bo imelo tožilstvo sklepno besedo 28. februarja, Berlusconijeva obramba pa bo imela zaključni govor 4. februarja. Sodišče bo nato v nekaj dneh objavilo sodbo. To pomeni, da se bo proces proti Berlusconiju končal v zadnjih vzdihljajih predvolilne kampanje.

Berlusconi sicer še ni rekel zadnje besede glede kandidature na volitvah, se pa v zadnjem času vse pogosteje pojavlja v medijih. V pogovoru za enega od svojih televizijskih kanalov je napovedal, da bo odpravil nepriljubljeni davek na nepremičnine, uradno pa je tudi objavil, da ima novo spremljevalko - 27-letno Francesco Pascale.


Maroška plesalka Karima el Mahroug, bolj znana kot Ruby Rubacuori (Rubi Lomilka src), ki je v središču procesa proti Berlusconiju, se danes že tretjič zapored ni udeležila obravnave. Sodnik je naslednjo obravnavo razpisal za 14. januar, Ruby pa je naložil 500 evrov kazni, ker ni prišla na sodišče.

Njen odvetnik je povedal, da je 20-letnica na počitnicah v Mehiki, da pa se bo do naslednje obravnave že vrnila, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tako Berlusconi kot Ruby sta zanikala, da bi imela spolni odnos. Bujna mladenka je za različne medije sicer potrdila, da se je udeleževala zabav v Berlusconijevi vili in da je od njega dobila denar. Tožilstvo po drugi strani trdi, da je zbralo dovolj dokazov za obsodbo.

Bivšemu premieru in medijskemu mogotcu v primeru obsodbe grozi do osem let zapora. Berlusconi je bil sicer že konec oktobra zaradi davčnih utaj na prvi stopnji obsojen na štiri leta zapora.