Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Papež sprejel Messija, Balotellija in ostale nogometaše

Deli na:
Papež sprejel Messija, Balotellija in ostale nogometaše

Foto: Reuters

Papež Frančišek je včeraj pred sredinim prijateljskim nogometnim dvobojem med Italijo in Argentino v Rimu sprejel enega najboljših nogometašev sveta Lionela Messija, italijanskega reprezentanta Maria Ballotelija in ostale člane obeh reprezentanc. Ekipama je sporočil, da naj svoj šport obravnavata kot "božje darilo".

Papež se je na srečanju z nogometaši pogovoril o njihovi socialni vlogi v družbi, obenem pa je dejal, da se ne bo opredelil, za katero stran bi jutri v Rimu navijal. Ker gre za prijateljsko tekmo, je papež ob tem dejal: "Tako naj tudi bo, če lahko prosim." Papež je bil že med službovanjem nadškofa v Buenos Airesu velik navijač nogometa, poročajo tuje tiskovne agencije.

V svojih besedah približno 200 zbranim igralcem, spremljevalcem in funkcionarjem italijanske in argentinske izbrane vrste je papež dejal, da naj na jutrišnji tekmi pri športnikih spet prevlada "duša amaterizma", ob vsem poslovnem blišču tega športa naj akterji ne pozabijo na športno plat njihovega delovanja, prav tako pa se naj borijo proti diskriminaciji na in ob stadionih. Papežu Frančišku sta delegaciji podarili olivno drevo, ki bi ju naj zasadili na vrtovih Vatikana.