Hilaree Nelson Svet24.si

Našli truplo slavne ameriške alpinistke

Savannah Graziano Svet24.si

Strelski obračun s policisti usoden za ubežnika ...

matej tonin vojska sta Necenzurirano

S Toninovimi oklepniki bi služil bivši šef SLS

nina krajnik-pl Reporter.si

Kam je izginila Sharon Stone iz Moravč, ki so jo ...

sesko Ekipa24.si

Kralj! Šeško o zadetku, ki trese Evropo, ne ...

sabina Njena.si

Sabini Mlakar rak znova pokazal zobe: Borim se kot...

ilicic Ekipa24.si

Mariborski navijači so komaj čakali na nove ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nova železna lady ali prvi Indijec?

Deli na:
Nova železna lady ali prvi Indijec?

Liz Truss in Rishi Sunak - Foto: Profimedia

V začetku septembra bo nekaj več kot 160 tisoč članov konservativne stranke odločilo, kdo bo novi britanski premier. V igri sta po nekaj krogih izpadanja samo še zunanja ministrica Liz Truss in nekdanji finančni minister Rishi Sunak. Če zmaga Trussova, bo Velika Britanija morda dobila novo železno lady, če zmaga Sunak, pa bo britanski premier prvič v zgodovini indijskega rodu.

Boris Johnson se je moral zaradi t. i. afere partygate posloviti s čela stranke, septembra pa bo odšel tudi z Downing Streeta. A menda svojih sodelavcem obljublja, da se bo že prihodnje leto vrnil na čelo stranke in vlade.

Zakaj Johnson ni uresničil bojevite grožnje po oklepanju premierskega stolčka do zadnje kaplje krvi in do zadnjega diha.

Trussova je med člani stranke bolj priljubljena, še zlasti med bolj odločno konservativnimi usmerjenimi. Sunak pa je usmerjen bolj sredinsko, socialnoliberalno. Komu bolje kaže?

Trussova zagovarja ostro politiko do Putinove Rusije, zaradi česar so bili njeni pogovori z ruskim kolegom Sergejem Lavrovom zelo hladni.

Sunak se je rodil v premožni britanski družini indijskih korenin, pozneje pa se je priženil v eno od najbogatejših indijskih rodbin - po čem je znana njegova žena Akshata.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24