Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nekdanji češki premier Nečas se je poročil z žensko, ki ga je stala položaja

Deli na:
Nekdanji češki premier Nečas se je poročil z žensko, ki ga je stala položaja

Foto: Reuters

Nekdanji češki premier Petr Nečas se je poročil z nekdanjo vodjo svojega kabineta Jano Nagyovo. Ta je vpletena v podkupovalni in vohunski škandal, ki je Nečasa in njegovo vlado odnesel z oblasti, današnje poročanje čeških medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Nagyova se je danes na sodišču, kjer se je soočila z obtožbami v povezavi s škandalom, predstavila kot Nečasova, sta poročala vodilna dnevnika Dnes in Hospodarske Noviny.

Kot na spletu še piše slednji, se je "ljubezensko razmerje Nečasa in njegove nekdanje vodje kabineta končalo srečno". Par naj bi se po poročanju časnika poročil minulo soboto na gradu blizu Prage.

Nečas, 48-letni katolik, se je pretekli mesec ločil od soproge Radke Nečasove, s katero je bil poročen več kot 25 let. Imata dva sinova in dve hčeri.

Od položaja premiera se je moral posloviti junija, potem ko je bila Nagyova, s katero je že takrat ljubimkal, obtožena podkupovanja in zlorabe položaja.

Obtožbe vključujejo dogovarjanje s trojico poslancev o spornih kupčijah - v zameno za odpoved poslanskim sedežem jim je Nečas ponudil visoke položaje v državnih podjetjih, njihovo mesto pa so zasedli trije "ubogljivejši" strankarski kolegi. Poleg tega naj bi Nagyova od češke vojaško-obveščevalne službe zahtevala in dosegla nezakonit nadzor Nečasove soproge.

Škandal je v državi povzročil pravi politični vihar, ki je vodil v razpis predčasnih volitev, predvidenih za 25. in 26. oktober.