Gina Schumacher Svet24.si

FOTO in VIDEO: »Ati, to je zate«: Gina za ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

ženska, limona Dobra karma

Kako spremeniti svoje občutke na bolje? Takole …

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

Svet

Mediji: Več ugrabiteljev v Alžiriji še živih

Deli na:
Mediji: Več ugrabiteljev v Alžiriji še živih

Foto: Reuters

Alžirske varnostne sile naj bi aretirale pet domnevnih članov islamistične skupine, ki je več dni zadrževala talce na plinskem polju In Amenas v Alžiriji. Alžirske oblasti so sicer doslej trdile, da je bilo ubitih vseh 32 ugrabiteljev. Odgovornost za zajetje talcev je medtem v videoposnetku prevzel Moktar Belmoktar.

Videoposnetek je bil objavljen na mavretanski spletni strani Sahara Media. Posnet naj bi bil že 17. januarja. V njem domnevni vodja ugrabiteljev trdi, da je v primeru ustavitve vojaških akcij proti islamistom v Maliju pripravljen na pogajanja z alžirskimi in zahodnoafriškimi voditelji.

Alžirska vojska naj bi medtem danes na plinskem polju našla pet živih ugrabiteljev in jih aretirala, še trije pa naj bi bili na begu, navedbe zasebne alžirske televizije Ennahar povzema francoska tiskovna agencija AFP. Lokalni prebivalci naj si ne bi upali z domov, saj se širijo govorice, da vojaška operacija v resnici še traja in da so nekateri ugrabitelji še na begu.

Alžirske varnostne sile so v soboto s sklepnim napadom na plinsko polje na jugu Sahare, kjer so islamisti v sredo zajeli več sto ljudi, končale krvavo dramo s talci. Skupno število žrtev naj bi bilo po uradnih informacijah 55, po neuradnih pa vsaj 80. Med temi je 32 ugrabiteljev, točno število žrtev med talci pa ni znano, saj mnoge še pogrešajo.

loading...
Loading...