Gina Schumacher Svet24.si

FOTO in VIDEO: »Ati, to je zate«: Gina za ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

ženska, limona Dobra karma

Kako spremeniti svoje občutke na bolje? Takole …

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

Svet

V Alžiriji po navedbah premiera ubitih 37 tujih talcev

Deli na:
V Alžiriji po navedbah premiera ubitih 37 tujih talcev

Foto: Reuters

V drami s talci na območju plinskega črpališča v Alžiriji, ki se je po štirih dneh razpletla v soboto, je bilo ubitih 37 tujih talcev iz osmih držav, je danes sporočil alžirski premier Abdelmalek Sellal. Od 32 ugrabiteljev, ki naj bi prišli s severa Malija, jih je bilo ubitih 29, je še dejal na novinarski konferenci.

Poleg 37 tujcev je bil ubit še en Alžirec, je dejal alžirski premier. Po njegovih besedah morajo identificirati še sedem ubitih talcev, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Japonski premier Šinzo Abe je potrdil, da je med žrtvami sedem Japoncev.

Pred tem so alžirske oblasti v nedeljo sporočile, da je bilo na plinskem polju In Amenas ubitih 23 tujcev in Alžircev ter 32 ugrabiteljev. Število se je povečalo, ko so na območju odkrili še več trupel.

Islamistični skrajneži, ki so napadli plinski kompleks, so po besedah premiera prišli s severa Malija. 29 od 32 so jih ubili, tri pa aretirali, je pojasnil.

Islamistična skupina, povezana z Al Kaido, je kompleks napadla minulo sredo, ko je zajela več sto alžirskih in tujih delavcev. Tudi sami so trdili, da so prišli iz Malija, njihov napad pa naj bi bil odgovor na francosko posredovanje proti islamistom v Maliju.

loading...
Loading...