kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Krvav konec alžirskega reševanja talcev: 34 ubitih

Deli na:
Krvav konec alžirskega reševanja talcev: 34 ubitih

Foto: Reuters

V zračnem napadu alžirske vojske na prizorišče, kjer so islamisti v sredo zajeli skupino talcev, med njimi več tujcev, je bilo danes ubitih 34 talcev, 26 pa je rešenih, poročajo tuje tiskovne agencije. Alžirija je napad uradno potrdila, ni pa sporočila števila žrtev ali rešenih.

Kot je povedal tiskovni predstavnik ugrabiteljev, ki so skupino več deset tujih in alžirskih talcev zajeli na odročnem plinskem polju blizu meje z Libijo, je bilo poleg tega ubitih tudi 15 ugrabiteljev. Ubit je bil tudi vodja ugrabiteljev Abu al Bara, navaja mavretanska tiskovna agencija ANI.

Alžirska vojska je prizorišče ugrabitve že prej obkolila, iz zraka pa ga je napadla z vojaškimi helikopterji, je poročala omenjena agencija.

Ugrabitelji so trdili, da so zajeli 41 tujcev, po mnenju alžirske vlade pa naj bi jih bilo dejansko pol manj. Pred današnjim napadom iz zraka naj bi po navedbah medijev ugrabiteljem skupaj s 30 alžirskimi pobegnilo tudi 15 tujih talcev, med njimi francoski par.

Islamisti, ki so talce zajeli zgodaj v sredo, že v njihovem napadu pa sta bila ubita Britanec in Alžirec, so grozili, da bodo v primeru posredovanja vojske talce pobili. Med zajetimi tujci so bili britanski, irski, japonski, ameriški, norveški, romunski in avstrijski državljani.

Kot so zatrdili islamisti, so želeli z napadom kaznovati Alžirijo, ker je svoj zračni prostor odprla za francoska letala, ki napadajo islamske upornike v sosednjem Maliju.