stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Libijski premier preživel poskus atentata

Deli na:
Libijski premier preživel poskus atentata

Foto: Reuters

Libijski premier Abdulah al Tani je nepoškodovan preživel poskus atentata. Neznani napadalci so namreč včeraj začeli streljati na njegov avtomobil, ki je zapuščal prizorišče parlamentarne seje v mestu Tobruk, je sporočil tiskovni predstavnik al Tanijeve mednarodno priznane vlade.

Hatem el Orajbi je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da premier v napadu ni bil poškodovan, ranjen pa je bil eden od njegovih telesnih stražarjev. "Šlo je za poskus atentata, a premier ga je preživel," je dodal tiskovni predstavnik, ki ni mogel identificirati napadalcev.

Libija, ki se že od padca avtoritarnega voditelja Moamerja Gadafija leta 2011 utaplja v kaosu, saj se za oblast spopadajo rivalske milice, ima po dve vladi in parlamenta, odkar so avgusta lani milice s podporo islamistov zavzele Tripoli.

Poskus atentata se je zgodil po seji mednarodno priznanega parlamenta na njegovem sedežu v Tobruku. Poslanec Faradž Abu Hašem je povedal, da so napadalci poskušali vdreti v poslopje parlamenta, a da so njihov napad odbili. Ob poskusu vdora v parlament so premier in člani njegove vlade nemudoma zapustili prizorišče.