Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kremelj zanika Putinovo skrivno poroko z olimpijsko telovadko Kabajevo

Deli na:
Kremelj zanika Putinovo skrivno poroko z olimpijsko telovadko Kabajevo

Putin in Alina Kabajeva naj bi bila v zvezi že skoraj desetletje. - Foto: Reuters

Moskva je zanikala govorice, da se je ruski predsednik Vladimir Putin ta konec tedna v nekem samostanu skrivaj poročil z nekdanjo telovadko Alino Kabajevo. Te navedbe "nimajo nič skupnega z realnostjo," je zatrdil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

O zasebnem življenju ruskega predsednika se veliko ugiba, še posebej odkar je junija odjeknila novica o njegovi ločitvi od žene Ljudmile, s katero sta v zakonu vztrajala kar tri desetletja. O domnevni Putinovi aferi s Kabajevo se govori že več let, a govorice niso bile nikoli uradno potrjene.

Ta teden pa je bilo slišati, da se je Putin s Kabajevo poročil na skrivni slovesnosti v samostanu Iverski ob jezeru Valdaj v severni Rusiji, kjer se je sicer udeležil nekega foruma, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Razumeti morate, da je vse to domena domišljije in da nima smisla zanikati teh govoric ali jih označevati za neumnosti. To smo storili že stokrat," je v pogovoru za časnik Izvestija dejal Peskov. "Govorice ne potihnejo, kaj lahko potem storimo? A nimajo nič skupnega z realnostjo," je zagotovil.



Novico o domnevni poroki je prvi objavil neki nekdanji vladni uradnik, ki je na spletnem družbenem omrežju Twitter zapisal, da naj bi se Putin s Kabajevo poročil v samostanu, ki so ga zaprli za javnost. Njegov "čivk" je največ pozornosti pritegnil, potem ko ga je svojim sledilcem posredoval ruski opozicijski vodja Aleksej Navalni.

Peskov je za časnik sicer dejal, da ne more pojasniti, zakaj je bil samostan zaprt.

Časnik Moskovski Korespondent v lasti tajkuna Aleksandra Lebedeva je že leta 2008 poročal, da se Putin namerava poročiti z 31 let mlajšo Kabajevo. Poročilo so v Kremlju takrat zanikali, časnik pa je kmalu zatem nehal izhajati. Ruski predsednik se je takrat obregnil ob ljudi z "domišljavimi nosovi in erotičnimi fantazijami", ki se vmešavajo v zasebno življenje drugih.